Körde en sväng i eftermiddag igen. Fredrik hängde på. Vi träffade på några andra som var ute och hojjade i samma spår. Klarade svåra hällen, men fick sätta ner en fot innan jag fortsatte upp på peaken. Otroligt tufft idag. Jobbigt som tusan i uppförsbackarna, och där det går nerför är det oftast stökigt så man måste vara på alerten. Det finns inget utrymme för vila på vallabanan.
Hösten kom med ett ryck. Från den ena dagen till den andra sänktes temperaturen ute avsevärt. Kyligt i luften, bara 12,5 grader. Skönt för en runda i skogen, tänkte jag.
Körde ett varv på vallabanan och sedan lite random stigar. Premiär för långärmat och invigde nya cykelhandskar också, älskar färgen! Det var torrare i skogen än vad jag trodde, men ändå lite fuktigt. En hal spång höll på att sätta stopp för dagens feel good-runda. Läskigt för en liten stund, men vill man känna sig ”safe” är nog landsvägen att föredra. Jag föredrar skogen :)
När jag började äta LCHF för sex (!!) år sedan gillade jag att göra nötbröd i micron. På den tiden fanns det inga recept på LCHF-bröd, förutom detta, men idag kryllar det av olika recept. Jag mixade hasselnötter och vispade ihop med ett ägg i en tallrik och micrade i ett par minuter. Det var rätt gott men jag tröttnade till slut på att det smakade så mycket nötter.
Nu har jag hittat en lite mer avancerad och godare variant på den här mackan.
Ingredienser:
1 msk smält smör (tips! smält i micron)
2 ägg
2 msk kokosmjöl
1 msk pofiber (går nog lika bra med fiberhusk)
en gnutta salt
Gör såhär:
Blanda blöta och torra ingredienser för sig innan du blandar ihop allting. Häll sedan smeten i en halvdjup tallrik och micra på högsta effekt i två minuter. Dela på mitten! Njut av två smörgåsar :)