Kost

En vecka nästan utan socker

Men med en viktig lärdom. Önskar jag kunde hålla det här upplägget iallafall 90% av tiden för jag har mått så väldigt bra! Dessutom har jag tappat 2 kg i vikt.

Jag har orkat ta i på nästan alla träningspass och jag har ätit god och bra mat. Inget socker förutom tårtbiten förra måndagen och mandelmassa i fredags som gjorde att jag presterade skit på löpningen i fredags också.

Jag har verkligen blivit varse om att ju mer jag tränar desto viktigare blir det vad jag stoppar i kroppen. Det finns ingen ursäkt att vräka i sig socker och gluten bara för att jag tränar mycket, det kanske inte sätter sig som fett kring magen, men det får iallafall mig och min insida att må dåligt. Och när magen mår dåligt får jag ingen lust att träna och så sätts en negativ spiral igång. Så det här har varit en viktig lärdom. Det kan gå hur bra som helst när jag äter bra, men det kan också gå precis hur dåligt som helst om jag äter skit.

Jag kommer tacka ja till fika när det bjuds för det faller inom ramen att äta nyttigt 90% av tiden och onyttigt de resterande 10%, men att ligga i soffan och goffa tillför ingenting. Så, nu fortsätter jag i samma spår men skippar mandelmassan och njuter av tillvaron.

Hur har det gått för er den första veckan?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Martina 9 juli, 2012 at 12:18

  Oj jag har inte ens tänkt på de men jag har faktiskt också kört sockerfritt juli! Helt underbart känns det att ha överlevt helgen utan sockerfrossa (jag brukar vara helt körd på lördagar…) känner mig pigg, frisk & stark!

  • Reply dessi 10 juli, 2012 at 14:09

   Härligt hörrö! :D

 • Reply Maja 9 juli, 2012 at 12:58

  Kan du mejla mig? :)

  • Reply dessi 10 juli, 2012 at 14:09

   Done!

 • Reply Therese 9 juli, 2012 at 13:43

  Duktig du är! :D

  Jag har faktiskt lyckats hålla mig ifrån ”skiten” jag med, ett litet undantag är dock en liten hemmagjord strutglass härom kvällen då mitt blodsocker blev toklågt och jag inte fick upp det på rätt nivå som jag ville. :D

  • Reply dessi 10 juli, 2012 at 14:08

   Tycker jag låter som ett bra undantag :)

 • Reply Cecilia 9 juli, 2012 at 16:38

  Det har gått bra för mig, man mår ju mycket bättre utan socker!

  • Reply dessi 10 juli, 2012 at 14:08

   Eller hur? :)

 • Reply åsa 9 juli, 2012 at 22:18

  Hej,
  Kan du tipsa om några bra inlines sträckor i Linköping?

 • Reply åsa 9 juli, 2012 at 22:21

  …eller Linköping med omnejd…Stäckan Tornby Berg verkar ju ganska bra.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.