Kost, Tankar

4 veckor utan socker!

Idag är det exakt 4 veckor sedan jag åt socker senast. Tiden har gått väldigt fort! Men jag ska inte säga att jag inte varit sugen någon gång, men jag stannar upp och inser att jag faktiskt inte kommer dö om jag inte får min favoritchoklad. Bieffekten av att inte äta socker är att jag istället njuter av den lagade maten. Tidigare kunde jag lätt ta efterrätten före varmrätten. Jag hoppade över vanlig god mat för att äta socker. Idag njuter jag mycket mer av mat. Jag ser fram emot god lagad mat och råvarorna blir mycket viktigare för mig nu, för bra råvaror smakar mycket bättre. Jag älskar att gå in på Skönero köttbutik i stan och välja ut en köttbit att äta på fredagskvällen.

Jag upplever också att jag fått en större lust till andra saker som jag liksom inte orkat ta itu med tidigare. I och med att jag kämpar mot sockret så finner jag det lättare att ta itu med andra problemområden också, t ex mina benhinnebesvär (ska testa en massa styrke- stretch- och massageövningar) och mitt Pepsi max-beroende.

Någon dag tänkte jag vispa ihop egen hallonglass sötad med Stevia. Jag saknar faktiskt glass mer än godis, även om jag generellt inte är så förtjust i glass. Jag tror det handlar om vädret, alla snackar om att ta en glass i solen och köerna till stans glassbarer växer sig lång. Jag hörde också att Hälsofreak hade yoghurtglass som är både fett- och sockerfri. Kanske är den god, måste testa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Maria 3 maj, 2012 at 17:53

  Tänk den som ändå hade en köttbutik i stan… :) Härligt jobbat, en hel månad! :)

  • Reply dessi 3 maj, 2012 at 23:07

   Tack! :)

 • Reply anna linnea 3 maj, 2012 at 19:43

  Wow, grymt jobbat!! Jag gjorde en liten visit i sockerträsket i måndags, tyvärr, men det är enda gången på tre veckor. Knepet är ju att aldrig låta suget komma igång, gör det väl det brukar det vara svårt att vända det. Heja oss:D

  • Reply dessi 3 maj, 2012 at 23:06

   Tack! :) Ja sockersug/cravings/abstinens kan vara riktigt jobbigt. Det gäller att ha en plan så man vet hur man ska agera, ibland lättare sagt än gjort tyvärr.

 • Reply Monica 4 maj, 2012 at 16:24

  På Lidl finns en naturell grekisk yoghurt som är godare än glass nästan.. tips!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.