Diet

Viktutmaning på jobbet!

Vi har startat en viktutmaning på jobbet! Jag, Victor och Linda startade i torsdags och slutdatum är 1 mars nästa år. Mitt mål är att komma ner till 60 kg. Ett annat mål -men som inte är officiellt i den här utmaningen- är att få en bättre hållning, därför lägger jag stort fokus på styrketräning. Det gynnar säkert min viktnedgång också.

Jag har både lätt och svårt för att gå ner i vikt. Det ”enda” jag behöver göra är att smacka i mig mycket protein, hålla igen lite och hålla mig ifrån sockret. För Low Carb äter jag ju ändå. Ibland jättestrikt med under 20 g kolhydrater per dag, men just nu ligger jag på 40-70 gram.

Ett sätt att hålla sig ifrån sockret är att sova ordentligt. Ungefär åtta timmar per natt. Annars blir jag mindre stresstålig och stress utlöser sockerbegär hos mig. Träningen hjälper också till.

Jag har tagit mina ”före”-bilder idag, i mycket avslappnad hållning. De och efter-bilderna får ni se om ca 3,5 månader!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Snorkkis 10 december, 2011 at 18:19

  Hållnings-grejen borde jag också ta tag i. Kul med support och peppande människor omkring!

 • Reply Emelie 10 december, 2011 at 19:24

  Hejaheja!!!
  Är så glad att jag hittat tillbaks till din blogg igen. Följde dig innan men sen tog du en paus men så kul att titta in här igen.
  Jag löptränade mycket innan men är just nu heeelt ur gängorna, tiden räcker inte riktigt till och jag är verkligen fast i soffmysarträsket just nu.
  Men-jag jobbar på en plan och kommer nog tillbaks.
  Som sagt, glad att jag hittat hit igen, och skorna i inlägget ovan ser jättesnygga ut!!
  Kram!!

  • Reply Dessi 11 december, 2011 at 01:10

   Kul att du hittat tillbaks! :) Lycka till!!

 • Reply Marta 11 december, 2011 at 07:24

  Vad roligt att ha sådan utmaning på jobbet! Då kan ni stötta varandra genom denna sockerstinna period som pågår just nu. Kom tänka på en sak när jag läste om ditt mål med förbättrad hållning. TRX!!! Jag är ganska nyfrälst på detta träningsredskap, men det borde göra under förhållningen eftersom man jobbar oerhört mycket med bålstyka.

  • Reply Dessi 11 december, 2011 at 22:59

   Tack för tipset! Det ska jag spana in! :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.