Mountainbike

MTB i Slaka

Det finns inte så mycket bra flowig singletrack i Linköping. Både i Valla och Vidingsjö är det mycket rötter och stenar. Men i Slaka så finns det en del ouppmärkt stig som passar utmärkt för lite mer hastighet. Elin, Jerre och jag drog dit och cyklade i eftermiddags och jäklar vad kul det var!

Vi surrade omkring i en mil totalt inkl dit och hem. Elin upplevde sin första krasch (med blodsvite!) men överlevde med lite skadat självförtroende.

Stigen går ibland på ett motionsspår så se upp för löpare och promenerare! Här finns också rid-stigvisa hänsyn och ta det alltid lugnt vid just hästar, prata gärna med ryttaren och hästen att du närmar dig så det inte blir några överraskningar.

Jag läste nyligen om en häst som hade blivit rädd för två cyklister som bromsat kraftigt bakom, och hästen skenade och ramlade nerför ett stup och fick avlivas pga skadorna. Så ledsamt och det hade kunnat undvikits om cyklisterna haft mer kunskap <3

När vi kom hem gjorde Elin rabarberpaj och vid 21-tiden åkte jag hem och hoppade i plurret! Imorrn är det måndag igen. Häpp!

Här står dom och pose:ar vid en ”läskig” stenpassage
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Jimmy 14 juni, 2024 at 13:09

  Hej, vart är starten på mtb leden i slaka?

  • Reply dessi 22 juni, 2024 at 10:37

   Hej! Ledsen för sent svar, såg kommentaren först nu. Det är lite oklart för mig, men jag hittar enklast om jag kör in bakom Blå Lagunen.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.