Vandring

Fin start på en tisdag!

En ledig förmiddag. Funderade igår kväll på vart jag skulle vandra för att uppleva hösten som bäst. Östgötaleden går vid Amundebosjön så jag beslöt mig för att åka dit. Packade ryggsäcken med vatten och knäckemackor som jag skulle äta som frukost.

m16

Jag följde de orange markeringarna och kom upp på en höjd där det var fin utsikt över sjön. Stannade såklart och fotograferade hösten och åt mina mackor. Fick mig att fundera på hur saker ändrat sig. Hur jag just nu tycker om stilla aktiviteter istället för att jaga adrenalinkickar. Den där jakten kommer säkert tillbaka, men just nu känner jag mig väldigt tillfreds av lugnet.

Jag gick och funderade på att skaffa ett tält och sovsäckar så Fredrik och jag kan ut på tur och tälta och laga mat över spritkök. Nån som har ett tvåmannatält till salu?

m15

m04

m06

m07

m23

m24

m10

Tankar

Collect moments, not things

På Facebook finns en sida som är så grym. Becoming Minimalist inspirerar mig dagligen.

dse_2524

Minimalism kan sammanfattas såhär.

Mindre av:
Prylar, åtaganden, negativa tankar och energitjuvar

Mer av:
Tid, plats och energi för det som verkligen betyder något för just dig.

 

Stillheten och egentiden här ute på landet har fått mig att fundera mycket på tillvaron. Hur jag vill leva mitt liv. Jag har länge strävat efter att ha mycket frihet. Friheten att få styra mina arbetstider och att få mycket tid för mig själv. Hela dagar som är helt oplanerade för att kunna göra det jag vill.

Tiden är det enda vi aldrig får tillbaka, den är oviss och kan sluta när vi minst anar det. Pengar och energi, däremot, kommer och går i olika faser genom livet.

Recept

Viltfärsbiffar med löksås

biffisar

Fredrik och jag kör rätt mycket på känn när vi lagar mat ihop men det här blev så gott så jag måste dela med mig av receptet. Måtten är ur minnet och vill du ha mer eller mindre av något är det bara att köra på.

Biffar ca 6 st
500 gram vildsvinsfärs (eller annan viltfärs)
1/2 gul lök
1 ägg
1 msk ströbröd
Kryddpeppar
Vitlökspulver
Svartpeppar
Salt

Gör typ såhär:
Riv löken och blanda ner i färsen i en bunke. Tillsätt ägget och ströbrödet samt kryddorna efter behag och gosa ihop till en fin köttig smet. Forma till lagom stora biffar och stek på medelvärme till de är genomstekta. Lägg sedan biffarna i ett foliepaket (så de håller värmen) medan du gör såsen.

Löksås (2 pers)
1/2 gul lök
1 1/2 dl grädde
2 tsk soja
1 tsk lökpulver
1/4 buljongtärning

Gör såhär:
Skiva löken. Stek den så att den blir mjuk och lite transparent.
Häll i grädde i skyn som blev när du stekte biffarna. Tillsätt kryddorna, sojan och buljontärningen. Ha i den stekta löken och låt småputtra en stund tills såsen blir tjock.

Servera alltihop med lingon, kokta grönsaker och kanske potatis. Glöm inte smörgåsgurkan som vi gjorde!