Archives

Foto

Fotomässan 2011

Fotomässan 2011 var verkligen värd att hänga i julgranen!

Vi var där i nästan tre timmar och klämde på kameror med gigantiska objektiv, kikade bland fotoböckerna (där jag köpte en grym fotobok av Anton Corbijn), stativen och lyssnade på en väldigt intressant föreläsning om produktfoto.

Visste ni att man vid en studiofotografering av en bil tar mängder med olika bilder med olika ljussättningar och blixtar som man sedan sätter ihop till en? De hade en snygg Audi i en monter där vi fick följa fotograferingen och retuscheringen. Häftigt att se hur det gick till!

Förutom det såg vi Mirelles übersnygga foto som var uppsatt bland alla utställande fotografier tagna av fotografer runt om i landet, och Nikons bubbelgumsrosa modell av en av deras nya spegellösa systemkameror J1. Nikon har släppt två nya spegellösa systemkameror – V1 och J1. Mer om dem kan ni läsa här.

Sen såg jag ju Bingo Rimér också. Det var rätt coolt.

Och vet ni? Jag klarade både dit- och hemresan utan att stanna vid 7-eleven och köpa snask! Jag vet inte hur ni fungerar men jag tycker nästan alltid att det är otroligt trist att åka bil. Och att åka bil utan färdgodis är som att gå på bio utan att äta popcorn (eller vad man nu föredrar). Jag laddade upp med ett gäng braiga skivor istället. Fungerade bra. Och jag höll mig mätt på två stycken kalkonwraps tills vi åkte från mässan, alltså i nästan sex timmar.

På vägen hem köpte vi två små påsar nötter som vi delade på. Det räckte tills vi kom till Linkan igen.

Tillbaka i Linköping chansade vi att Tapas hade bord ledigt och de hade de – med nöd och näppe. Det var nästan fullsmockat därinne men vi fick plats. De har ungefär världens godaste mat där.

Kost

Godaste frukosten just nu

Ni måste testa!

Ingredienser (2 st wraps)

2 skivor rökt kalkon eller kalkonpastrami ( ganska stora och ej för tunna skivor, lägg annars ihop två skivor)
2 blad romansallad alt ruccolasallad
2 msk keso
2 tsk fransk senap
1 msk finhackad salladslök alt purjolök
Lite torkad fling chili

Tillagning

Lägg ut kalkonskivorna på en skärbräda.
Placera salladsbladet ovanpå.
Klicka ut keson på salladen.
Strö över purjolöken och lite senap.
Salt och peppar från kvarn. Ev lite chili flingor strös över.
Rulla samman till wraps. Skiva upp wrapsen i mindre bitar.

Receptet har jag gjort om till vad jag använder för två wraps, originalreceptet är för 4 st wraps och hittas på Anna Skippers hemsida.

Dagens middag

Mat för själen


Perfekt ugnsstekt oxfilé, kantarellsås, blomkålsmos, sallad.

Inte min dag idag. Jag har varit väldigt väldigt trött och känt mig helt deppig. Jag har börjat äta tillskott av D-vitamin och jag ska försöka sova och träna lite mer. Saknar spinningen nu!

Den här middagen behövdes alltså. För själen och för att motverka sötsug. När man avsockrar sig känns det viktigt för mig att äta god mat. Det går inte att både avstå från till exempel choklad och gott kött med sås. Då får man ju sug efter både socker och fett! Jag mår prima av att äta sådan här mat. Extra gott till kött är blomkålsmos. Det ersätter potatisen på ett jättebra sätt eftersom det är så gott och dessutom slipper man paltkoman. Det är nämligen kombinationen kolhydrater och fett som ger upphov till den här dästa och trötta känslan efter en måltid.

Tack för alla kommentarer i det här inlägget! Jag har varit dålig på att svara på era inputs, men ni ska veta att jag uppskattar när ni skriver!

Jag hoppa en god natts sömn och fotomässa imorrn kommer göra susen för mitt humör :)

Diet

Sockerfri kalender

Nu har jag pulat ihop en kalender. Ni vet en såndär som man kryssar i dag för dag om man lyckats hålla sig från någonting, i mitt fall socker.

November ut och hela december är det meningen att kalendern ska vara ifylld orange :) Jag kanske köper en fysisk att hänga upp hemma också.