Dagens middag, Diet, Projekt: Komma i byxorna, Träning

Utan kolhydrater på F&S

Efter att ha ätit för mycket socker en period valde jag att ta bort allt som omvandlas till socker i kroppen. Jag äter socker när jag känner mig uttröttad, och för en högkänslig som mig är det tyvärr ofta.

I två veckor har jag nu ätit strikt LCHF (under 20 g kolhydrater/dag). Det funkar fantastiskt bra. Jag behöver inte räkna kalorier eller kolhydrater. Jag äter bara sånt som jag vet är kolhydratfattigt så blir det naturligt rätt utan ansträngning. Jag håller mig mätt 5-6 timmar varje måltid vilket innebär att jag oftast bara äter två mål mat om dagen.

Det är himla bra i mitt jobb där jag ibland inte hinner ta någon lunchrast eller en snabbfika. Tidigare har mitt blodsocker dalat och jag har fått äta något akut (och vi vet ju hur svårt det är att hitta något nyttigt på bensinstationerna). Nu kan jag jobba helt ostört och har lågt stabilt blodsocker hela tiden vilket gör att jag har massor av energi under hela dagen. Idag har jag fotat, snöpulsat och burit kamerautrustning mellan 10:00 och 15:00 och åt inte middag förrän kl 18:30. Det hade varit omöjligt på en kolhydratbaserad kost.

Ikväll var jag och Frida på Gympa Medel på Friskis & Svettis. Jag körde det passet mycket för några år sedan och det är väldigt bra för flåset. Det var tufft nu med, och jag gillade att det var blandat kondition och styrka. Det gick förvånansvärt bra att träna så högintensivt utan några kolhydrater alls i kroppen. Fick väl en liten dipp efter två tredjedelar av passet men det kan ju lika gärna bero på att jag körde slut på mig själv konditionsmässigt. Kul att inte ”vägga” iallafall :)

Det finns ingen tvekan om vad min kropp mår bäst av – strikt LCHF. Men prestationsmässigt i konditionsidrott är det inte optimalt för någon som är kolhydratdriven. Jag har testat att träna kondition (löpning) på fett innan och det har inte funkat. Det handlar förmodligen om att ge kroppen tillräckligt med tid att ställa om sig. Att lära den att använda fett som bränsle. För jag önskar jag kunde bli fettdriven. Men så är väl allt i livet, det finns inga facit.

Dagens mat:
3 st kokta ägg med majonnäs och räkor
En Low Carb-burgare (med extra kött) på Max
En skål grekisk yoghurt med hallon

Träning:
F&S – Gympa Medel

2

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.