Kost, Tankar

3 rätt schyssta ledord:

Gör aldrig någonting som är tråkigt

Ät aldrig någonting som är äckligt

Prioritera alltid dig själv först!

Hittade dessa ord inne hos Josefin. Jag håller med om dem till stor del, även om man ibland är tvingad till att göra tråkiga saker som i slutändan leder till något gott, t ex träna inför ett lopp. Angående att alltid prioritera sig själv först är väl att ta i, det beror på hur utgångspunkten ser ut.

Men! Det här med att inte äta något som är äckligt kan jag skriva under på! Jag kan t ex inte i all min värld få i mig saker som bulgur, quinoa och råris och sådana saker. Det är torrt och smaklöst. Jag tycker dessutom att hela grejjen att behöva lära sig att tycka om viss mat säger en del om ifall vi verkligen behöver äta det. Grönsaker är t ex överskattade i min värld, och det finns förmodligen en anledning till att barn gärna ratar grönsaker och att de slickar av smöret från knäckemackan först. Vilket annat djur måste lära sig att äta något?

Ni får gärna tycka annorlunda, men jag anser inte att människan är växtätare i lika hög grad som vi är köttätare. Därför prioriterar jag protein- och fettkällan framför växterna. De grönsaker som är goda och som jag tycker förhöjer matupplevelsen äter jag gärna. Där ingår broccoli, blomkål och sparris. Sparris är något av det godaste jag vet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply pethra 20 mars, 2012 at 11:26

  Jag tycker annorlunda. :-) Men det är ju helt okej. Grönsaker (och även frukt i viss mån) är livskraft för mig. Sen är det oftast inte det som gör mig mätt, men det är en otroligt viktig del i min kost. Vi är alla olika. :-)

  • Reply dessi 20 mars, 2012 at 14:15

   Jag förstår hur du menar! :)

 • Reply Katarina 20 mars, 2012 at 14:03

  Eftersom jag inte äter kött så äter jag mycket grönsaker, rotfrukter och fisk. Min uppfattning är att människan är väldigt anpassningsbar och det gäller även vad vi stoppar i oss. Så länge kroppen får den energi och de viktiga näringsämnen den behöver. En stor del av det jag stoppar i mig är protein och fett men det innebär inte att jag behöver äta kött (ej heller fisk för den delen) för att min kropp ska må bra:)

  • Reply dessi 20 mars, 2012 at 14:12

   Växter innehåller inte vitamin B12 som är livsnödvändigt för människan, därför ser jag inte varför t ex en helvegansk kost skulle vara bra. Men äter man ägg och en del mejeriprodukter och även fisk ser jag inga problem :)

 • Reply Fia 23 mars, 2012 at 08:08

  Hej

  Gillar verkligen dina ledord. Tror att jag lånar dem lite ;-)

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.