Löpning

5:an i Ryd ba!

IMG_0303-2

För ett par år sedan sprang mamma och jag regelbundet 5:an i Rydsskogen. Det var liksom vår grej varje vecka. Vi sprang Rydssprånget ett år (2011?) på 30:11 min vilket är det snabbaste jag någonsin sprungit den 5:an på.

Förra året sprang jag i princip ingenting pga skadorna jag åsamkade mig efter mtb-kraschen. Men nu i sommar har vi kommit igång igen och har under de senaste veckorna sprungit på onsdagarna. Vi började springa i Vallaskogen som ligger nära mig, jag älskar underlaget (hårt trampad stig).

Spåren (2,5 och 5 km) i Ryd däremot har underlag av stora träflisor. Det blir egentligen lite för mjukt att springa på för min smak. Fötterna sjunker ner och sugs liksom fast lite grann. Men håller man sig till sidorna där det inte ligger lika mycket flis går det bättre.

Börjar man vid motionscentrum i Ryd går det först upp för en liten harmlös backe, och sedan nedför och så är det flackt ganska länge. Tills ungefär halva rundan. Då kommer backarna. 3 rejäla stigningar som verkligen suger. Det var speciellt den sista backen som jag bävade mest för, den är lång och seg. Jag trodde inte att jag skulle orka sega mig uppför den idag, speciellt med tanke på att jag körde massa knäböj på gymmet igår. Men det gick!

Konditionen har verkligen inte varit på topp på flera år så det var en rätt stor grej för mig att pallra mig runt hela 5:an i Ryd :)

mami21

En bild för ett gäng år sedan :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Rund är också en form! 2 september, 2015 at 16:42

  Ja stigar är helt klart att föredra ! :-)
  Men personligen tycker jag även att träflis-rundor är ok. Skönt för fötter, knän bl.a. då det inte blir några hårda stötar.

  • Reply dessi 2 september, 2015 at 19:12

   Jag springer ju i fivefingers och då är det foten som agerar stötdämpare och fjädrar ifrån så jag föredrar lite hårdare material :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.