Kost

7 dagar Paleo

Först och främst vill jag säga att jag bara äääälskar hur aptitlig och fräsch den här typen av mat se ut. En massa färger, former, texturer.. Väldigt inspirerande!

För en vecka sedan lade jag om kosten till Paleo. Jag har ätit många former av lågkolhydratkost och jag kom i kontakt med LCHF år 2007 och mitt matintresse sköt i höjden.

Nu vill jag göra en socker detox. Det passar bra eftersom den bok om ett lokalt konditori i stan som jag fotograferat bland annat bakverk åt, nu gått i tryck och jag kommer inte ha fem tårtor i kylen att äta från! ;)

Paleo kan låta strikt, och det ÄR strikt på sätt och vis. Men allt är ju i förhållande till någonting annat.

Detta äter man:
Kött, fågel, fisk, ägg, grönsaker, rotfrukter, kokos, svamp, frukt, bär, nötter, avocado, majonnäs.

Detta äter man inte:
Socker, gluten, mejeriprodukter, baljväxter.

Under den här veckan har jag inte varit sötsugen en enda gång. Och det är fantastiskt! Jag är så glad över det. Det betyder att jag inte behöver motstå eller kämpa med viljestyrka att inte äta socker, det bekommer mig inte. Sweeet!

Fördelar: Minskat sötsug, minskad hunger, hälsosamt (mycket näring och låg glykemisk belastning), lätt att laga till en bra och god måltid.

Nackdelar: DYRT! Something’s gotta give. Kommer inte ha råd att äta såhär i längden om jag inte ger upp något annat.

Uppdat: En annan nackdel jag märkt är matsmältningsproblem. Gaser med andra ord. Jag blir gasig av den här maten. Alla grönsaker jag får i mig som jag tycker är gott och så vackert! Men min mage gillar det inte.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.