Loppis & Antikt

Axet Antik i Söderköping

Söderköping är en sommarstad dit jag regelbundet åker för att besöka Smultronstället – Sveriges största glassrestaurang. Nu under vinterhalvåret är staden sömnig, men det finns pärlor att upptäcka även när turisterna inte kryllar på gatorna.

I det lutande huset med anor från 1200-talet mitt i Söderköping finns en butik som idag fick mig att le. Här inne finns allt från dockor som ett barn lekt med för över 100 år sedan till eftertraktade designerväskor och glitter från 80-talet.

Ägaren Peggie, med sitt passande rosa läppstift, berättar historier om det gamla huset och att hon drivit butiken i 18 år. Jag är nära att köpa ett par triangelformade örhängen med färgglada stenar men tänker på den stundande flytten och att jag borde spara mina pengar. Oavsett var det otroligt roligt att komma över den här söta butiken :) Gör ett besök vetja!

DSCF0118

DSCF0119

DSCF0122

DSCF0131

DSCF0128

DSCF0135-Redigera

DSCF0132

DSCF0112

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.