Cykel

Cykel runt Visingsö

Igår satte vi cyklarna på bilen o körde ner till Gränna för att ta färjan över till Visingsö. Jag ska fota bröllop här i slutet av september och ville reka fotoplatser, och vi kände att det skulle bli lite roligare att cykla runt ön istället för att ta bilen.

Först cyklade vi norrut och kom till Kumlaby och Kumlaby kyrka där vigseln ska vara. Det är en medeltida liten kyrka och var jättesöt och så fin inuti! Tog bara nån bild nu, så resten får ni se efter bröllopet :)

Efter Kumlaby vände vi söderut igen och kom till sydspetsen och Näs. Här hade vi läst att det skulle finnas alpackor och det gjorde det! Dessvärre var det stängt och man fick inte gå in till dom och klappa. Blev sjukt besviken av att det var stängt (hittade inga öppettider på FB eller på nån hemsida), och blev lite sur under resten av cykelturen. Men det var väldigt vackert vid Näs slottsruin! Rätt mycket folk här också som antingen hade cyklat dit eller tagit bilen. Här fanns brygga med badplats och en godis- och läskautomat med inbyggd cykelpump :) Fiffigt tänkte vi och ville köpa en läsk, men automaten hade ingen eltillförsel så det blev ingen läsk :(

Hur som så var det rätt trevligt att cykla runt på ön! Men jag skulle nog rekommendera att inte ta cykelturen i september för i princip alla caféer och gårdsbutiker hade stängt.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Trail & Inspiration 3 september, 2018 at 08:40

  Förstår på ett sätt att de har stängt, men å andra sidan tycker man att September (eller åtminstone början på-) borde vara rätt bra att ha öppet. Åtminstone vid fint väder.. :-)

  • Reply Ebbe 24 april, 2021 at 09:47

   Hej!
   Vad härligt! Vi är på väg till Gränna och jag undrade om det gick att cykla MTB i Visingsö. Fick inspiration direkt!
   Välkommen till vår XL Biking community på sociala medier!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.