Styrketräning

Dopad?!

Knäböj, marklyft och bänkpress. Ibland vill man bara göra dom allihop. Så idag gjorde jag det.

Skulle egentligen börjat med knäböj, men alla rack var upptagna så Fredrik och jag gjorde tunga marklyft. Han lassade på vikter efter uppvärmningssetet och jag undrade om jag egentligen skulle palla att rep:a på 70 kg.

Det var en märklig känsla att köra 3:or på en vikt jag i princip aldrig rep:at på innan. Jag har gjort 75 kg i sumomark en gång, men det var för kanske nåt halvår sedan.. Marklyft är en övning som jag inte gör så ofta längre så jag hade inte förväntat mig att kunna göra detta.


I knäböjen är jag inte så stabil då jag inte tränat det alls under en lång tid. Vi snackar kanske ett år eller 1,5. Knäböj var en favoritövning hos mig för kanske två år sedan, förmodligen för jag stadigt kunde öka vikterna under en period. Men sen tröttnade jag och har inte aktivt tränat knäböj alls. Just nu har jag 40 kg på axlarna för att vänja mig vid rörelsemönstret och komma in i det igen. Det känns svajigt och faktiskt lite svårt.

I bänken gick det desto bättre! I torsdags körde jag 3:or i bänken på 30 kg. Jag gjorde fyra set och 3 reps var precis vad jag orkade. Idag körde jag 6-7 reps under tre set på samma vikt. Förstod ingenting. Det är liksom 100% ökning på bara några dagar. Jag måste varit sliten förra gången, för idag kände jag mig typ dopad som gjorde så bra ifrån mig både i bänken o i marklyften!

Detta firade vi med att gå ut och äta KÖTT på en av mina favoritställen i stan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.