Besöksmål

En retreat i Smålandskogarna

Ca två timmar hemifrån, inga mobiler, ingen TV.. Det låter fruktansvärt eller hur? Haha! Faktum är att den här platsen i Småland gjorde mig SÅ gott. Vi bodde i en liten timmerstuga och nedanför låg en bastu med vedeldad badtunna. Vi lagade mat över öppen eld (så gott!), bastade och badade om vartannat hela kvällen.

Jag är ganska bra på att pilla med mobilen i vardagen. Fredrik håller aldrig på med mobilen. Han är liksom vettigare på det sättet. Ni vet ju hur dålig man är på att lyssna när man ligger och scrollar sociala medier.. Här ute låg mobilen inne i stugan i en byxficka hela vistelsen och det fanns verkligen utrymme för mig att vara helt och hållet närvarande. Det får mig att ifrågasätta vad fan jag håller på med egentligen? Sociala medier kan jag väl kolla på datorn? Så får det bli från och med nu.

Senare på kvällen drog vi oss tillbaka till det timrade lilla huset som höll värmen bra trots tidig maj. Vi behövde inte ens elda i kaminen. Sov som en stock i 10-11 timmar innan vi packade ihop oss och körde hemåt Linköping igen.

I dammen bor hungriga husdjur som man fick mata

Regnbågslax!

Vi hade med oss egna ingredienser och gjorde en god wok med biff och grönsaker över öppen eld

Här var vattnet inte riktigt uppvärmt ännu, men när solen gått ner och vi smög ut till tunnan den sista gången så var det riktigt varmt och gott!

Mamma hade skickat med oss god choklad från Lilla Pralinen från Östergötland

Här sov vi!

Ombonat och mysigt, med litet badrum in till vänster med toalett och dusch

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.