Foto

Fotodag med Mirelle

Idag tog jag och min nyfunna fotokompis Mirelle bilen bort till Stjärnorp för att fota naturen vid ravinen och den gamla ruinen som jag besökt mycket som barn. Här är det perfekt att fotografera vackra naturbilder :)

Det var strålande solsken och lagom varmt. Tyvärr njöt myggorna lika mycket som oss och de festade på våra kroppar så gott de kunde. Jag hade säkert ett trettiotal myggor på mig åt gången, och stackars Mirelle som inte tål myggbett hade det tufft med tålamodet. Men vi fick några bra bilder där ändå. Jag tror dock att det är ännu vackrare där på hösten så vi måste komma tillbaka dit då och fota. Förhoppningsvis finns inga mygg där då heller.

Vi var runt i området i några timmar och jag fick låna ett 55-200 mm objektiv av Mirelle. Bilderna på de gula växterna näst längst ner (efter hoppet) har jag tagit med det objektivet.

När vi kände oss klara åkte vi till Stångebrogrillen och åt en varsin hamburgare och pratade om allt mellan himmel och jord i över två timmar fastän kundparkeringen bara är till för att stå på i en halvtimme. Vi åkte hem till mig där vi redigerade några av våra bilder och Mirelle visade mig hur man konverterade raw-bilderna till rätt format för Photoshop samt visade mig lite bildredigeringstips som kommer komma väl till nytta :) Det här är min första riktiga fotosession med min systemkamera och trots att jag mestadels fotat med det billigaste kitobjektivet tyckte jag att bilderna blev fina. De är redigerade i efterhand.

Jag har haft en fantastiskt rolig dag. Vad kan bli bättre än att få dela en av sina favorithobbies med någon annan lika nördig? :)

Fler foton efter hoppet!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Liselott 22 augusti, 2011 at 10:25

  Vackra och kanonfina bilder Dessi!

  • Reply Dessi 22 augusti, 2011 at 13:58

   Tack! :D

 • Reply Träningsglädje 22 augusti, 2011 at 10:45

  åh, fina!

  • Reply Dessi 22 augusti, 2011 at 13:58

   Tack Sara! :)

 • Reply Elisabeth 22 augusti, 2011 at 19:44

  Så fina bilder, det var så skönt väder och fint ute i söndags. Hoppas det blir fler dagar som dessa innan vintern kommer :)

  Kramis

 • Reply Maria 22 augusti, 2011 at 23:38

  Tycker att sista bilden är riktigt fin. :)

  • Reply Dessi 22 augusti, 2011 at 23:45

   Tack Maria! :) Behövde knappt redigera den alls. Den blev så automagiskt ;)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.