Musik

Hegel H90

Mitt och pappas största gemensamma intresse är musik. Jag är uppväxt med en pappa som aldrig haft det tyst hemma. Stereon har alltid stått på. Även när man skulle se på TV.

Musik som Van Morrisson, John Prine, Neil Young, T-rex och Roxy Music spelades mest hela tiden. Idag tillhör de här mina favoriter, har äntligen i vuxen ålder fattat vad det handlar om. John Prines fantastiska texter och Roxy Musics fantastiskt energifyllda och knäppa musik! Jag älskar det!

Eftersom pappa då är en sån HiFi-nörd så får jag ofta ”ärva” grejer när han köper nytt. Den här förstärkaren från norska Hegel tyckte min pappa att jag behövde och efter att ha provkört den hemma så håller jag med. Förutom grymt ljud så har den också Airplay vilket förenklar streaming från t ex Spotify. Vi hade en lite halvkass lösning på det förut, men Airplay är fantastiskt smidigt! Oavsett vilken kanal jag har på förstärkaren så slår den över till Airplay automatiskt när jag spelar musik till den via mobil eller dator.

John Prine gick, sorgligt nog, bort för bara ett par veckor sedan i corona. Han lämnar efter sig en hel musikvärld som kommer sakna honom. Pappa och jag gick på en av hans sista konserter i Gävle konserthus bara för ett par månader sedan. Det känns overkligt och det gör mig ledsen att inte kunna få se honom live igen.. <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.