Foto

Hur man fotar ett bröllop, typ

När jag fotar bröllop försöker jag se till att sova så länge som möjligt. Att vara pigg och färsk i hövvet är viktigt för detaljsinnet och för att inte ta helst slut pga dödsvärme etc. Solen stekte som aldrig förr och min kropp bestämmer sig alltid för att släppa ut all svett från ansiktet. Fredrik provide:ade mig med vatten under hela dagen och var allmänt fab med att bära min utrustning och såg till att allt bara funkade :)

Jag har alltid tre kamerahus med mig på bröllop. Två använder jag typ hela tiden och det tredje är som backup. Och så sjuttioelva olika objektiv på det så utrustningen totalt väger bly och jag pallar inte bära allt själv så gött mos när Fredrik är med!

Malin och Jonatan hade bokat mig för fem timmar på sin bröllopsdag och jag började dagen med att fota Malin när hon fick på sig brudklänningen. Älskar att fotografera förberedelser inne på ett hotellrum såhär! Dels är det oftast sjukt fint på herrgårdar och dels kan man enkelt plocka undan sådant som man inte vill ha med i bild, typ plastpåsar, flaskor etc.

När klänningen var på fick Malin och Jonatan se varandra för första gången genom en sk ”first look”-fotografering. En del väljer att se varandra för första gången under vigseln, men väljer man att lägga porträttfotograferingen innan vigseln så är det mysigt att ha en sån här fotografering. Det brukar alltid vara så känslosamt med tårar, för där och då sjunker det in för brudparet att de ska freakkin’ GIFTA SIG.

Efter first look gick vi runt till olika fotoplatser vi sett ut dagen innan och jag fotade deras porträttbilder. Här hade vi inte så mycket tid, men så är det på bröllop. Tidschemat spricker och då får man göra det bästa med tiden man har. Jag kunde iallafall ta de bilder jag ville ha vilket kändes sjukt lättande.

Vigselplatsen låg vid vattnet på en liten udde och det var såklart hur jäkla fint som helst! Som alla borgliga vigslar är det över på typ 5 minuter, så det gäller att vara snabb med kameran så man inte missar något.

Sen var det mingel på baksidan av herrgården och alla kramades, skålade och var jävligt lyckliga! <3

Jag vill vara din fotograf!

Vill man boka mig som bröllopsfotograf kan man kolla in hemsidan eller dra iväg ett mail till kontakt@dessisfoto.se

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.