Jul

Julmarknad på Billa Gård

Årets första julmarknad tog jag mig för idag. Utanför Nykil ligger det en supergulliga butik som heter Billa Gård. Åker rätt ofta hit för här finns förutom en butik som säljer inredning, också Pots & Plants som säljer blommor och sånt fint.

Nu i helgen var det julmarknad här! Så vi drog dit idag under november månads vackraste (och kallaste) dag. Det var fullt med folk och man hade ordnat en extraparkering över vägen för att få plats med alla besökares bilar.

I stallet fanns det utställare som sålde must, honung, ägg och produkter från Löts gårdsmejeri. Vi köpte ett 12-pack ägg från Opplunda Ekoägg. Inne från butiken kom vi därifrån med några småprylar och från växthuset en enkel krans som jag hängt på ytterdörren. Försöker att inte handla så mycket nu inför Kanada-resan om ett par veckor, för där i Toronto finns en av världens största och bästa julmarknader(!).

När vi kom hem fixade vi i ordning inför vintern kan man säga. Rensade ur julpyntskartongerna och fyllde en kartong som vi ska skänka. Och så rensade vi bland köksskåpen och hittade massor av glas och krukor vi inte använder som vi ska skänka. Fredrik trimmade växterna som växer hej vilt i köket så nu ser det nästan lite tomt ut, men för växternas skull är det snällt att de får färre blad och stjälkar att försörja.

En och annan tomte ställdes upp och nån julstjärna åkte upp i fönstren. Lite tidigt kanske men vem bryr sig på landet? Den enstaka bil som åker förbi nån gång ibland? ;)


Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.