Mountainbike

Långtur, bara lite sur

Det är ett välkänt faktum vid det här laget att jag är kass på att cykla långt, dvs allt över typ 2 mil. Men! Jag vill ju bli bättre på att kötta grusväg och när Mikaela bjöd in på socialcykling denna varma söndag så tackade jag ju inte nej. Skillnaden här mot den förra socialcyklingen jag var med på, är att denna tur skulle ha ett betydligt mer behagligt tempo. Pethra mötte upp mig hemmavid och så cyklade vi ihop till mötesplatsen Ica Flamman i Hjulsbro. Där hoppade vi in och köpte bananer, Pethra kissade för första gången på deras kundtoalett.

Vi rullade iväg bort mot Danderyds kyrka där det går ett vattendrag med en smal träbro med räcke. Den är småkul att cykla över för balans krävs, annars fastnar man med styret i räcket och välter över. Hu!

Efter Landeryd kom vi till Slattefors där vi istället för att svänga in mot slussarna körde in på en ridstig som var härligt uppköttad av hästhovar. Efter ett tag kom vi fram till ett URGULLIGT ställe som heter Stubbetorp. Direkt uppdagar sig ett hus som ser ut som det skulle ligga i Österrike. Och en bit längre fram låg det en gullig liten hästgård.

Grusbacke efter gjorde mig trött. Vi stannade och jag åt en banan och drack lite extra vatten. Det hjälpte föga för jag var sliten. Jag hade ju inte TRYCKT kolhydrater som jag normalt sett gör innan en långtur, och det straffades jag för nu. Kunde ändå fortsätta, men med mer ansträngning och utan leende.

Däremot fortsatte ju de fina grusvägarna och och vi kom in i den nybyggda delen av Sturefors. Det ligger riktigt många hus där nu! Sturefors är ett område som jag personligen tycker är det mest natursköna i hela Linköping. Här kan jag tänka mig att bo en vacker dag.

In i skogen igen! Och fler uppförsbackar.. Men snart kom vi fram till de nya våtmarkerna som ligger efter Harvestad gård, och där tog vi fikapaus! Jag fick en proteinbar av Mikaela och jag åt min andra banan. Här tog Pethra sin andra kisspaus. Jag lade mig på en sten och solade en stund.

Sen blev det ett gytter och minns inte exakt vart vi cyklade, men Pethra kissade iallafall EN GÅNG TILL. Nånstans här efter kom vi till Rosenkällasjön. Och här skiljdes gruppen. Pethra och jag cyklade mot Halshöga Gård och Lambohov där hon bor, och jag cyklade hem via Stora Aska och Tinnerö eklandskap.

Statistik

Distans: 41,25 km
Tid: 2 h 29 min effektiv rulltid (ca 4 timmar totalt)
Ansträngning enl Borg-skalan: 17 – mycket ansträngande
Skoj: 8 av 10 – inte tekniskt alls, mest grusväg, stig och asfalt. Det bästa var sällskapet, de vackra vägarna och solen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Elna - cykellycka, mjölksyra & äventyr 21 april, 2021 at 20:07

    Så himla härligt. Och lite fnissigt åt att Petra kissade tre gånger. Klarade alla bron?

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.