Semester

Lübeck

Första anhalten när vi var på väg ner till Österrike var Lübeck i Tyskland. Vi delade upp resan ner i två dagar eftersom det var drygt 160 mil att köra. Denna marsipanstad har jag länge velat besöka.

DSE_8267

Den gamla delen, där vi var, låg på en ö kan man säga. Det var vatten runt om iallafall. Här finns Holstenor som är medeltida stadsport. Fyra stycken byggdes på 1400-talet men idag är det bara denna kvar. De användes dock inte som försvar utan mer som ett skrytbygge kan man säga.

DSE_8335

Vi gick runt bland de gamla husen och tyckte Lübeck var rätt så fint. Floden verkar vara populär för kanot-paddling och SUP.

DSE_8275s

Salzspeicher är sex stycken tegelbyggnader som tidigare varit lagerhus för salt. De är belägna bredvid Holstenor utmed floden Trave på den västra sidan av innerstaden.

Husen är uppförda under 1500-, 1600- och 1700-talen och fungerade som lager för salt som brutits nära Lüneburg och transporterats till Lübeck på Stecknitz-kanalen.

DSE_8292

Inget Lübeck utan marsipan! Det var här som marsipanens segertåg runt hela världen började. Vi smet in på Niedereggers feta butik och café och fikade. Självklart köpte vi med lite marsipan hem.

Lübeck kommer jag gärna tillbaka till, men då under lågsäsong eftersom det nu var:

1. Väldigt varmt

2. Jävligt mycket turister.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.