Cykel, Mountainbike

MTB-träff deluxe i Norrköping

Det bjöds in till MTB-träff i Norrköping idag – MTB-träff deluxe.

Och det blev rätt deluxe:igt, ca 80 cyklister kom och deltog i aktiviteterna, bland dom Fredrik och jag. Vi möttes vid Tjalvegården där Vrinnevibanan börjar. Vi delades in i mindre grupper och körde ett varv på banan med lite tekniktips och sådär. Jag kom upp för backar jag aldrig tidigare klarat och jag tjoade glatt av lycka! Så jäkla gött när man liksom bara sätter något som man innan känner att ”det här går inte”.

Ett par grejer jag gjorde annorlunda idag var att hela tiden köra på lilla klingan fram och växlade bara bak, vilket i sin tur gjorde att jag kunde trampa mycket mer än vad jag brukar och då fastnade jag inte på onödiga ställen och fick lite mera flyt i åkningen.

Enda nackdelen idag var väl att jag kände mig grymt ur form konditionsmässigt, jag andades så hårt att det nästan pep om luftrören. Alla andra tycktes sväva uppför backarna medan jag tog i av kung och fosterland och det kändes som att jag hade kunnat gå snabbare uppför. Men kondisen kan jag ju jobba på, och jag ser det mesta som en kul och nyttig utmaning som resulterade i att jag faktiskt överraskade mig själv på ett par ställen och det är de jag kommer bära med mig från den här dagen :)

DSC02855
DSC02863
En riktigt hal häll med rötter och hala löv.

DSC02871
Här skulle vi öva på att ta oss nedför ett litet knivigt drop för att sedan undvika att köra på en rot i en lerpöl och sedan fortsätta genom en smal passage.

DSC02880
Jag tänkte better safe than sorry (hörde att nån kraschat och brutit nacken här), tittade på dom andra och gick med cykeln istället.

DSC02876

När vi kom tillbaka efter 7,5 km var det dags för en sprintlagstafett på en bana inne i en skogsdunge. Banan var superkort (ca 270 m) men riktigt krävande.

Jag som fortfarande hade blodsmak i munnen efter vrinnevivarvet bangade och agerade fotograf istället. Fredrik körde. Tre varv på raken per person och fem personer i varje lag.

DSC02891
DSC02894
DSC02908
DSC02941
DSC02932
DSC02935
DSC02939
DSC02965
DSC02913
DSC02989
Kul namn på en Norrköpingsklubb!

De som överlevde bjöds på fika i Tjalvegårdens klubbstuga och det hölls i en liten mekskola. Tanken var också att Elna skulle ha kommit hit och haft en föreläsning men tyvärr verkade hennes bil ha havererat påväg upp från Jönköping. Väldigt trist! :( Nästa gång Elna!

DSC02994

DSC02990

Slutet gott, allting gott!

Nu hoppas jag på fler liknande initiativ där (precis som här) alla nivåer är välkomna och där man kör fart efter kamrat. För det är så himla skoj att träffa likasinnade och köra med dom som är bättre, man lär sig så mycket.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anna Jansson 12 oktober, 2014 at 21:59

    Det där låter himla roligt!

  • Reply Elna 15 oktober, 2014 at 12:15

    Alltså, jag är så himla, himla depp över att jag inte kom fram. Förbannade bil, många arga tårar där. Nästa gång!

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.