Cykel, Mountainbike, Tankar

Komfortzonen

Att köra mountainbike handlar mycket om att gå utanför sin komfortzon – comfort zone. Alltså att göra sådant som man egentligen inte känner sig bekväm med eller till och med är rädd för. Det kan handla om att ta det där läskiga droppet eller kunna stå på lite hårdare i den där kurvan som är så snäv. Och det finns ingen bättre känsla när man klarar av någonting som man är rädd för. I skogen finns det oändligt med saker att gå utanför sin komfortzon på. Stenar, rötter, hällar, branta backar, spänger… You name it. Utmaningar som väntar på dig.

Och jag tröttnar aldrig. Det finns alltid partier att klara, eller att köra snabbare eller snyggare (om man tycker det är viktigt). Och det är det som gör mountainbike så jäkla roligt och mångsidigt.

Livet

Röntgen imorgon

Röntgen imorgon. Jag hoppas på att kunna klämma ur läkaren lite info kring hur jag kan träna (om jag nu får träna). Jag tänker att sittcykel på gymmet skulle kunna fungera fint.

Paleo, Recept

Grönsaksfrittata

Det här receptet kommer från boken Paleo – naturlig mat & livsstil av Åsa Söderberg. Den är SÅ god!

I receptet ingår lite smör och eventuellt parmesanost. Vart man vill dra sin paleo-gräns är individuellt och jag anser att det är mejerier som grädde, fraischer och yoghurtar som man kanske bör akta sig för. Min mage och mina naglar mår toppen utan mejerier och jag upplever ett minskat sötsug.

Ingredienser (1 pajform)
1 msk smör
200 g broccoli
200 g bladspenat
1 paprika
1 vitlöksklyfta
1/2 purjolök
timjan
4 soltorkade tomater eller körsbärstomater
4 msk hackad basilika
4 ägg
havssalt
svartpeppar
riven parmesan (kan uteslutas)

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj en pajform med smöret.
3. Blanda grönsakerna med de hackade örterna. Varva i formen och krydda mellan varven. Toppa eventuellt med riven parmesan.
4. Handvispa äggen och häll över.
5. Stek i ugn, ca 35 minuter, tills grönsakerna har mjuknat.

Ät som den är eller servera den som tillbehör till en bit kött!