Paleo, Recept

Grönsaksfrittata

Det här receptet kommer från boken Paleo – naturlig mat & livsstil av Åsa Söderberg. Den är SÅ god!

I receptet ingår lite smör och eventuellt parmesanost. Vart man vill dra sin paleo-gräns är individuellt och jag anser att det är mejerier som grädde, fraischer och yoghurtar som man kanske bör akta sig för. Min mage och mina naglar mår toppen utan mejerier och jag upplever ett minskat sötsug.

Ingredienser (1 pajform)
1 msk smör
200 g broccoli
200 g bladspenat
1 paprika
1 vitlöksklyfta
1/2 purjolök
timjan
4 soltorkade tomater eller körsbärstomater
4 msk hackad basilika
4 ägg
havssalt
svartpeppar
riven parmesan (kan uteslutas)

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj en pajform med smöret.
3. Blanda grönsakerna med de hackade örterna. Varva i formen och krydda mellan varven. Toppa eventuellt med riven parmesan.
4. Handvispa äggen och häll över.
5. Stek i ugn, ca 35 minuter, tills grönsakerna har mjuknat.

Ät som den är eller servera den som tillbehör till en bit kött!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.