Cykel

Premiärrunda!

bild3liten

bildliten

bild2liten

Jag var såklart ivrig som tusan att komma ut på premiärrundan och så fort jag hade skruvat fast SPD:erna var jag redo! Höll på att glömma vattenflaskan och jag kan säga att det var tur att den kom med för jag drack MYCKET under turen. Flaskan var nästan tom när jag hade kommit hem. På mig hade jag min kortärmade inlineströja som ser ut som en cykeltröja med fickor där bak på ryggen och mina korta cykelbyxor från Craft.

Premiärrundan gick på en bekant cykelväg där jag och Fredrik brukar cykla MTB. Men istället för att svänga av på en grusväg 5 km in i rundan fortsatte jag på landsvägen och kom till platser jag inte varit på tidigare. Åkte förbi små röda stugor, kohagar med betande kor och jag pausade vid ett mysigt ställe nära några hus. Mötte en tant som plockade vitsippor med en liten tjej och jag frågade om man kunde fortsätta cykla rakt fram och komma tillbaka till Linköping så småningom, och det kunde man! Lilltjejen kollade storögt på min cykel och ställde massa kul frågor om hjulen och tramporna.

Efter en stund mötte jag tre MTB-cyklister (en tjej i min ålder och två äldre gubbar) som stannade och pausade på samma ställe. Den ena gubben hade tydligen varit med i CK Hymer i fler decennier och var en hejjare på cykling. I år skulle de tydligen köra Cykelvasan alla tre. Även de kunde bekräfta att jag kommer in till stan igen om jag fortsatte min runda rakt fram så jag fortsatte och efter några kilometer kom jag till en skylt där det stod ”Slaka 7 km”. Slaka är ett villaområde bara några kilometer från stan så jag trampade på!

Första biten hade bjudit på några lite tuffare backar medan andra halvan bjöd på flack mark och ett par nedförsbackar. Här kunde jag trycka upp medelhastigheten. Precis efter Slaka kommer en lång brant nedförsbacke. Där vågade jag mig ner i bocken och susade nedförs! Det gick läskigt snabbt (41km/h visade kurvan efteråt).

Efter 25,5 km var jag hemma. Det hade tagit lite över en timme. Det här känns som en bra index-runda som man kan ta då och då för att checka av formen. Nu vill jag cykla mer! Upptäcka Linköping och dess omgivningar.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Emmas Vikt(iga) 8 maj, 2013 at 09:38

  Gud vad roligt! Ser fram emot stadsloppet så vi kan ta en rund ihop! :D

 • Reply Josefin 8 maj, 2013 at 13:51

  åååh vad jag är avis! Vill också ha cykel!

 • Reply Karin 9 maj, 2013 at 13:24

  Härligt!! Så grönt och fint ni har det. Må du få många härliga cykelmil med din nya tvåhjuliga vän :)

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.