Recept

Raggmunk på jordärtskocka

Igår gjorde vi raggmunk på jordärtskocka istället för potatis här hemma. Det var jättegott! Lite nötigare smak på raggmunken som jag gillade :) Viktigt att tänka på är att köpa de små ekologiska jordärtskockorna då de stora är besprutade.

DSC_1893

Ingredienser för fyra portioner
5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 st ägg
1 kg jordärtskocka
2 st gullök
4 dl lingon
Lite socker
400 g stekt fläsk/200 g fetaost
Olja och smör
Rödkål/vitkål/morot/blandade blad

Gör så här:
Blanda mjölk, vetemjöl, salt och ägg. Riv jordärtskocka och lök. Pressa ur saften och blanda med smeten.
Stek i smör och olja till gyllene. Stek fläsk och servera med rårörda lingon och sallad eller smula fetaosten över raggisarna och servera med lingon och sallad.
Strimla kålen fint på mandolin och skär morot i tunna stavar. Blanda kål, morot och gröna blad. Blanda lingonsaft med olja och lite vinäger och smaksätt med salt till en vinägrett.

Recept från vardagspuls.se

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Elna - formcykel.se 23 februari, 2015 at 13:37

    Åh, gott. Älskar jordärtskocka, vilken bra idé. Tack för tipset!

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.