
Tacogratäng (5-6 portioner):
- 400-500 g nötfärs
 - en gul lök
 - valfri mängd och sorts svamp (jag tycker att trattkantareller blir godast men champinjoner går också bra)
 - tacokrydda*
 - 1 msk ljus sirap (detta behöver man inte ha i om man är väldigt sockerkänslig men det ger en godare smak på gratängen)
 - 2 msk tomatpuré
 - 300 g riven ost
 
Bryn köttfärsen i smör och tillsätt tacokrydda och sirapen. Blanda väl och tillsätt tomatpurén. Stek sedan svampen och hackad gul lök ihop tills det fått en fin färg.
Lägg i köttfärsen i botten på en ugnssäker form. Lägg över svamp- och lökröran och avsluta med riven ost. Gratinera i ugnen på 200 grader tills osten smält. Serveras med sallad och en klick creme fraiche!
*Tacokrydda:
- 1,5 tsk salt
 - 1 tsk vitlökspulver
 - 2 tsk chilipulver
 - 1 tsk spiskummin
 - 1 tsk lökpulver
 - 2 krm cayennepeppar (observera kryddmått!)
 - 2 tsk paprikapulver
 



No Comments