Roller Derby

Rullat med gorillorna

Hjul på fötterna, då är jag hemma. Har rullat sedan jag var 11 år och jag minns mina första inlines (eller rollerblades som man sa då) som pappa hade köpt begagnade åt mig. De var flera storlekar för stora och hade jätteslitna hjul, men jag var glad av att ha mina alldeles egna rollerblades. Efter en tid fick jag ett par nya av pappa, ett par Roxa Mithos i svart plast med snygga silvriga spännen. Jag var SÅ mallig över dom.

Sedan dess har jag haft flera olika par inlines och de senaste åren har jag rullat omkring på så kallade speedskates – inlines med låg sko i kolfiber och fyra typ bautastora hjul (på 90-talet hade man fem lite mindre hjul men idag kör alla med fyra).

Så jag tycker ju att det här med att rulla runt med en massa sköna brudar i en svettig gympahall är megasuperroligt! Ingen mobbar dig eller tittar snett om du inte kan lika mycket tricks som dom, utan alla tjejer är bara jätteschyssta och glada för att man är där typ. Knalliga färger på kläderna uppmuntras, gärna strumpbyxor med hotpants över och tandskyddet får gärna matcha färgen på din hjälm.

IMG_2357

Vad gör vi på träningarna då?
Jag har ju bara varit med på tisdagsträningarna men då brukar vi köra teknik, typ hur man bromsar etc. På torsdagar är det fysträning och på söndagar brukar vi träna på att tackla och sånt.

IMG_2362

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Rund är också en form! 5 mars, 2015 at 15:59

  Träna på att tacklas?? Varför? Och hur då (utan att någon ramlar och slår ihjäl sig)? Hehe! :-)

  • Reply dessi 5 mars, 2015 at 19:54

   Roller derby är en fullkontaktsport där sånt ingår :) Så jag får räkna med många blåmärken framöver ;)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.