Löpning

Stadsfestloppet

Både mamma och jag har fyllt jämnt i år och som en slags gemensam present till oss två anmälde jag oss till Stadsfestloppet (5 km) som gick av stapeln i onsdags. Mamma och jag har sprungit ett lopp tillsammans tidigare – Rydssprånget för några år sedan. Då var det 5 km terräng, nu skulle det bli 5 km asfalt genom stan.

Mamma och jag traskade ner till stan vid 15:30-tiden och tittade på matmarknaden som hålls i samband med stadsfesten. Klockan 19:00 gick starten från Storgatan uppe vid Stora torget. Vi ställde oss långt bak i startfållan och insåg hur lite löpare det var som skulle springa. Vi snackar typ 400 pers. Startskottet gick och vi pinnade på i sakta mak nedför Storgatan. Jag har lätt för att bli ivrig i början och gå ut för hårt vilket jag absolut inte ville eftersom jag ville att det skulle bli ett kul lopp för mig och mamma.

Längst ner på Storgatan tog vi höger och sprang längs med Stångån förbi Strandgatan två-bowlingen, och sen upp höger förbi Simhallen och de nybyggda husen på S:t Emriks gata. Vidare bort till Folkungavallen och längs Klostergatan, in i Trädgårdsföreningen där första och enda vätskestationen fanns, in på Apotekaregatan, uppför Storgatan, en kortis längs Västra vägen och ner på Östgötagatan, in höger på Hunnebergsgatan, ner på Ågatan, höger på S:t Larsgatan och upp på Storgatan där målet låg.

Vi höll en stabil fart genom hela loppet och ökade till och med lite för varje kilometer. Många åskådare längs vägen som hejade på oss :) Frida sprang också och kom i mål drygt 1 minut före oss.

Fredrik har tagit bilderna.

DSC_6366

DSC_6191

DSC_6196

DSC_6412

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Rund är också en form! 21 augusti, 2015 at 16:14

  Vad roligt att göra något sånt tillsammans!
  Jag lär inte få med min mamma (tyvärr).

 • Reply Frida A 21 augusti, 2015 at 22:17

  Du är bäst!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.