Pyssel

Tomteverkstad

I vårt hus har vi fyra rum och kök. Kök och ett rum på entréplan och så två sovrum på övervåningen plus ett stort rum på ca 30 kvadrat med mörkt trägolv, lite lägre i tak och braskamin. Sedan vi flyttade in i april har det bara stått en drös med prylar och kartonger där.

I flera veckor har Fredrik och jag (mest Fredrik, typ 90% faktiskt) fixat iordning i det rummet och åkt flera vändor till återvinningen och skänkt och slängt saker som inte längre gör mig glad.

dse_7554
Tanken med det rummet har länge varit mysrum med matsalsbord som också kan användas som pysselbord eller spelbord när det kommer spelsugna gäster. I onsdags kom två fina sammetssoffor som vi köpt på Erikshjälpen i stan för en spottstyver av vad nya soffor skulle kosta. De sofforna står nu uppe i det stora rummet tillsammans med ett bord där Elisabeth och jag ikväll har suttit och gjort juldekorationer.

Elisabeth vek en bokgran (mycket finare än den jag gjorde för ett par dagar sedan) och jag gjorde en krans av lingonris och Fredrik hjälpte mig göra en ljusstake av en vedklabbe och några ljuskoppar. Den står nu över spiselkransen tillsammans med några apelsiner som jag dekorerat med nejlikor. Just ja! Världens enklaste girland gör man av överblivet lingonris och knyter små buketter på ett snöre som man fäster i ett fönster eller bara på en vägg.

dse_7580
dse_7570
dse_7568
dse_7587
dse_7574
dse_7582
dse_7593
dse_7576
dse_7601

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Frida A 10 december, 2016 at 09:40

    Så himla mysigt det ser ut!

  • Reply Trail & Inspiration 11 december, 2016 at 20:56

    Så mysigt! :-)

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.