Diet, Tankar

Träna hårt på LCHF

Trettonde sjukdagen och det känns ju sådär. När jag började äta strikt LCHF så var jag inte sjuk en enda gång på 4 år. Bara det här halvåret har jag varit sjuk två gånger. Det är något som inte stämmer. En förklaring skulle kunna vara att jag äter för mycket socker. I huvudsak äter jag LCHF, men det slinker ändå ner bakverk och annat betydligt oftare än vad som är bra. Äter jag inte 100% strikt LCHF har jag svårt att hålla kolhydraterna på en bra nivå. Lite mer kolhydrater än vanligt föder lätt sötsug och jag inbillar mig att lite socker och mjöl inte gör någon skada.

Men jag fattar ju att lågkolhydratkost utan bakverk och godis är en livsstil som jag måste anamma på riktigt för bättre hälsa och viktkontroll. Vikten kan lätt skena iväg.

Jag kan äta runt 50-60 gram kolhydrater och orka med löpning och cykling. Men när det kommer till CrossFit måste jag äta över 100 gram kolhydrater per dag. Annars orkar jag inte. Jag mår illa under passen och saknar muskelkraft. Och jag som inte är särskilt stark innan blir nu helt löjligt svag. Men så läser jag Martinas blogg och ser bilder på hennes muskulösa mage som hon skaffat sig på ketondrift.

Varför kan inte jag också träna hårt på strikt LCHF?! :(

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Martina 12 september, 2012 at 14:04

  Hmm… du har inte funderat på att gå all in och mäta blodketoner och allt de där?

  • Reply dessi 12 september, 2012 at 14:05

   Jo, har du något bra tips på vart man kan hitta en ketonmätare? Ju färre kolhydrater desto mer ketoner antar jag? Eller är det något mer man kan påverka?

 • Reply Rund är också en form! 12 september, 2012 at 18:48

  Jag tror personligen inte på strikt LCHF och hård träning, just av de skäl du beskriver. Jag tror att de funkar för en del, men inte för andra. Med andra ord väldigt individuellt vad kroppen behöver och klarar av!

  Tycker du ska lyssna på din kropp och äta såpass mycket du behöver för att orka träna ordentligt. Blir det lite mer kolhydrater så blir det. För din kropp behöver det! Försök att äta bra/långsamma kolhydrater så triggas inte sötsuget på samma vis.

 • Reply Snorkkis 12 september, 2012 at 18:59

  Intressanta funderingar. Jag skrev precis ett inlägg som lite tangerar detta; att jag tror att man kan lära kroppen att använda tex fett som bränsle. Kan det vara vanesak eller har du inte kunnat träna hårt när du hållit strikt under en lång period heller?

  • Reply dessi 12 september, 2012 at 21:45

   Jag håller med dig! Jag tror ju egentligen att vilken kropp som helst kan ställa om sig till fettdrift, inkl. min egen. Tyvärr verkar det ta extra lång tid just för min kropp att fixa detta eftersom jag inte har så hög kapacitet träningsmässigt. Säg att jag klarar en rep axelpress med enbart stången som max på sockerdrift. På fettdrift kanske jag klarar en halv stång, men en halv stång finns ju inte så vad finns där för alternativ för mig? Eller säg att jag bara klarar en armhävning på sockerdrift men klarar 0 på fettdrift. Det går ju inte.. OM man inte har världens tålamod och väntar på att kroppen ska ställa om sig (vilket jag inte har).

   Jag har som längst stått ut i 4 veckor, sen pallade jag inte att inte orka nånting så jag började äta kolhydrater igen. Ett mål jag har på sikt är att bli fettdriven för att inte behöva tänka på att ladda inför träningar och för att slippa gå och upp ner i vikt hela tiden osv. Jag vill kunna träna på fastande mage om jag så vill. Jag vill att mat ska bli en non-ishue och nu känns det ganska komplicerat…

 • Reply Gustaf Segerström på Fettdieten.se 15 september, 2012 at 01:58

  Kanske det beror på att du får i dig för mycket kolhydrater?

  För min egen del blir jag riktig seg och trött om jag fuskar. Känner mig liksom bakfull. Men är jag strikt brukar det gå för fullt. Om jag kör extremt hårt, äter jag ibland lite extra kolhydrater inom 30-45 minuter eftersom det mesta då går direkt in i levern och musklerna utan insulin.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.