Cykel

Tre saker jag vill:

Problemet för mig är inte att jag har för lite vilja, snarare tvärtom. Jag vill så jäkla mycket hela tiden så det lätt blir överväldigande och förlamande. Dessutom verkar min hjärna vilja ha nytt, nytt, nytt hela tiden vilket gör det jäkligt svårt för mig att slutföra någonting. För att jag i slutändan ska lyckas hålla i någonting måste det vara tillräckligt roligt, utvecklande och stimulerande. Cykling är kul, löpning är kul och styrketräning är kul.. i perioder. Men nu ska vi prata cykling! Även om det är svinkallt ute så tänkte jag ge mig ut och trampa inom kort.

– Bli uthållig. Jag är ganska bra på att vara explosiv. Köra slut på mig själv på kort tid. En nu-jävlar-attityd som heter duga bär jag omkring på, som gör att jag kan (eller snarare kunnat) kuta 5 km men aldrig kunnat ta mig igenom en halvmara utan att ha ont och få slut på energi. Men när jag skriver det här så inser jag hur mycket bättre rustad jag är när det kommer till cykling.

Har genomfört både en halv-Cykelvasa (45 km) och en Tjejvättern (100 km). Halv-CykelVasan gick som smort, har nog aldrig genomfört ett lopp (både cykel och löpning inräknat) som varit så befriat från smärta som då. Tjejvättern är i och för sig en helt annan historia. Där gick jag ut för hårt så andra halvan var pest och pina. Hatade landsväg efter det.

Men i sommar har jag en hel CykelVasa (94 km) att se fram emot och det kommer förmodligen ta runt 5 timmar för mig. Tiden är inte så viktig men visst vore det kul att känna sig snabb och stark :) Mycket beror på hur mycket jag ökat min aeroba uthållighet men också hur mycket lättare jag kan bli i kroppen. Att cykla och vara tung är inte ett jätteproblem (det är värre i löpning), men ju lättare och smidigare jag kan bli desto mindre har jag att trampa fram där i skogarna. Jag menar, CykelVasan är inte platt pannkaka direkt..

– Blir mer teknisk. Jag vill lära mig att göra snäva svängar med måntinbajken, jag vill kunna sladda mig igenom kurvor och jag vill lära mig att bunny-hoppa. Ett sk ”bunny-hopp” innebär att man lyfter framhjulet på cykeln för att t ex komma över ett hinder på stigen (ett träd eller liknande), men är också bra för att ta sig upp och över andra hinder som stenar och rötter.

– Åka på MTB-läger. Det finns ett tjejläger i Nora som hålls på våren. Det verkar ha blivit en succé och det kanske kommer bli fullt direkt, men jag hoppas på en plats för då ska jag banne mig anmäla mig. Jag tror att jag, tillsammans med andra tjejer som också är nybörjare, kan utvecklas och bli en mycket bättre cyklist. För ser jag någon jag kan relatera till göra något läskigt så kan väl jag också? Just den attityden tror jag är viktigt för just tjejläger. Man (jag) är ju så van vid att killar kan och vågar så mycket mer så det blir inte en lika bra push i rätt riktning.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.