Archives

Äggdeff

Fikabrödet

Kolla vad just en kund kom med idag. Gaaaah!

”Ägg är godare, ägg är bättre”.

Livet

Tid är pengar

Igår hade jag inget liv.

Jag kom hem från jobbet, åt till Halv åtta hos mig och sen jobbade jag ändra fram tills jag gick och lade mig. Alldeles för sent dessutom, inga nio timmars sömn här inte. Men jag kom på mig själv med att inte tycka att det var så farligt ändå. Det värsta är tankarna innan man ska börja sätta igång med något som ligger och väntar. Att extraknäcka som grafisk formgivare är kul. Det är en liten kontrast till det jag gör annars och kontraster är stimulerade. Ibland är det så lätt att tycka synd om sig själv, att jag ibland är låst på fritiden och inte kan göra det jag vill.

Jag försöker vända de här tankarna, det är inte ett dugg synd om mig! Synd är det om barn som svälter.

Äggdeff

Äggdeff light dag 5

Antal ätna ägg: 2 st

Känsla: Toppenbra hela dagen. Kom lite senare till jobbet idag och åt en bit tacogratäng till brunch som jag sedan stod mig på i flera timmar. Åt lite jordnötssmör innan Fredrik kom och hämtade mig för att vi skulle åka och handla.

Ikväll har jag ätit två stekta ägg med två chorizo-korvar som kom i en förpackning om fyra stycken korvar. De kostade 52 spänn! Men det var 94% kötthalt i dem och innehöll bara 0,4 g kolhydrater. Vet inte om jag tyckte att de smakade sådär jättegott, men vetskapen om att de inte innehöll något konstigt gjorde att det vägde upp. Tuggmoståndet var väldigt mycket större än jag var van vid men det var en trevlig touch :)

-1,9 kg på fyra dagar!

Äggdeff, Livet

Plufsigheten är borta!

Efter fyra dagar i ketos har plufsigheten försvunnit. Magen och kinderna har sjunkit in och jag ser allmänt smalare och snyggare ut. Det är den här känslan jag älskar! När kroppen inte gör sig påmind. Ingen mage som är i vägen, inga byxor som sitter för tight.

Recept

Recept: Tacogratäng

Tacogratäng (5-6 portioner):

  • 400-500 g nötfärs
  • en gul lök
  • valfri mängd och sorts svamp (jag tycker att trattkantareller blir godast men champinjoner går också bra)
  • tacokrydda*
  • 1 msk ljus sirap (detta behöver man inte ha i om man är väldigt sockerkänslig men det ger en godare smak på gratängen)
  • 2 msk tomatpuré
  • 300 g riven ost

Bryn köttfärsen i smör och tillsätt tacokrydda och sirapen. Blanda väl och tillsätt tomatpurén. Stek sedan svampen och hackad gul lök ihop tills det fått en fin färg.

Lägg i köttfärsen i botten på en ugnssäker form. Lägg över svamp- och lökröran och avsluta med riven ost. Gratinera i ugnen på 200 grader tills osten smält. Serveras med sallad och en klick creme fraiche!

*Tacokrydda:

  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk lökpulver
  • 2 krm cayennepeppar (observera kryddmått!)
  • 2 tsk paprikapulver
Äggdeff

Äggdeff dag 4

Antal ätna ägg: 2 st

Känsla: Ve och fasa! Öppnade äggkartongen imorse och upptäckte att jag bara hade två ägg kvar. Jag fick helt enkelt komplettera min frukost med en bit brie och en klick majonnäs. Resten av dagen har jag inte varit sugen på ägg så vi har ätit tacogratäng som kan vara bland det godaste jag vet. Och eftersom vi gör vår egna krydda innehåller den inget socker eller andra konstiga grejjer. Mirelle kom förbi en sväng och vi tre åt middag ihop.

Den här äggdeffen borde snart byta namn till något annat med tanke på att jag inte äter så många ägg som jag tänkt. Men jag är i ketos och mår jättebra.