Archives

Styrketräning, Träning

Min första stöt

I lördags var vi på gymmet och körde ryck och stöt – de två grenar man tävlar i i tyngdlyftning.

Jag började med att ha stången ”hängande” strax ovanför knäna för att få en kortare väg för stången vilket blir lättare. Sen satt även stöten med stången från golvet med 15+ 5 kg, och sist kunde jag öka med ytterligare 5 kg. Här stöter jag 15+10 kg. I ryck körde jag med bara stången (15 kg) och från hängande position.

Det här var så barnsligt kul! Så igårkväll när jag kom hem efter att ha åkt pulka med Frida och Olivia och spelat Settlers med Frida och Robert, så tittade jag på tynglyftning (tjejer, 63 och 69 kg) från sommarveckan från Borås.

IMG_0168

Cykel, Mountainbike

Video från Fjällturen

Fredrik körde 58 km tävling på Fjällturen i lördags. På hjälmen hade han vår GoPro  Hero 3+ och filmade hela spektaklet. Se, njut och förfasas! :)

Cykel, Mountainbike

MTB + countrymusik = sant

Fredrik satte GoPro:n på huvudet och vi stack ut i skogen och körde backintervaller på asfalt. Vi körde upp och ner för backen i början av videon 4-5 gånger. Något sämre kräm i benen än igår.

När man laddar upp videos på YouTube får man ajabaja om man lägger på kommersiell musik som man har på datorn. Men nu är det så fiffigt att YouTube själva tillhandahåller 150.000 låtar som är helt OK att använda. Och alla låter ungefär som den här. Extra roligt är det när musiken inte är lika lång som videon.

Enjoy! :)

Obs! Ironi!

Cykel, Mountainbike

Fjällturen?

Min sambo, som är den som tänker rationellt av oss två, tycker väl kanske inte att det vore så smart att cykla Fjällturen om två veckor. Jag däremot tycker att det vore en kul idé. Iallafall om jag får byta distans från 58 till 34 km.

Så jag slängde iväg ett mail till arrangörerna och frågade mer om hur banan ser ut. Av informationen jag fått att döma så är det stigar, vägar och cykelleder som gäller och inte klassisk mtb-terräng med stök och bröt. Jag väntar på svar och håller tummarna!