Styrketräning, Träning

Min första stöt

I lördags var vi på gymmet och körde ryck och stöt – de två grenar man tävlar i i tyngdlyftning.

Jag började med att ha stången ”hängande” strax ovanför knäna för att få en kortare väg för stången vilket blir lättare. Sen satt även stöten med stången från golvet med 15+ 5 kg, och sist kunde jag öka med ytterligare 5 kg. Här stöter jag 15+10 kg. I ryck körde jag med bara stången (15 kg) och från hängande position.

Det här var så barnsligt kul! Så igårkväll när jag kom hem efter att ha åkt pulka med Frida och Olivia och spelat Settlers med Frida och Robert, så tittade jag på tynglyftning (tjejer, 63 och 69 kg) från sommarveckan från Borås.

IMG_0168

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Rund är också en form! 29 december, 2014 at 10:51

  Vad häftigt! Jag har inte vågat ge mig på såna här övningar, på egen hand.
  Skulle behöva få hjälp med tekniken, men det hade varit coolt att prova. :-)

  Kram M

  • Reply dessi 29 december, 2014 at 22:29

   Det är kul! Prova! Jag lärde mig frivändningar på CrossFit:en och tog det därifrån :)

 • Reply sofia 30 december, 2014 at 23:54

  grymt!!! det är roligt med tyngdlyftning.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.