Besöksmål

Adolfsnäs, klosterliljor och Ladugård 206

Fredrik gillar kaffe. Väldigt mycket. Han gillar Rosteriet i Vadstena’s kaffebönor som han sedan maler själv hemma. Så planen var idag att köpa nytt kaffe, men det finns ju så mycket mer att hitta på i trakten! Nyligen fick vi nys om Afolfsnäs Handelsträdgård till exempel. De hade öppet nu över påskhelgen så dit styrde vi kosan först. Först kommer man in i en mysig butik där man kan köpa krukor, inredning och ”härodlat” (hur bra uttryck?!). Sen fick vi tips om att gå in i gurk-växthuset så det gjorde vi ju såklart! Klämde på en katt på vägen som satt och solade.

Plötsligt såg vi två alpackor som stack upp sina huvuden utanför växthuset. Deras hage gick precis där och ena ägaren tog med lite gurka som hon lockade och matade dom med så vi kunde få en closer look :) Man vill ju bara krama dom, men dom är ju inte så keliga alpackor..

Jag plockade på mig lite penséer som jag ska sätta i krukor på balkongen. Kommer bli finfint ihop med en påsklilja eller två. Just ja! På sommaren finns ett café här där man kan köpa fika. Så hit kommer vi tillbaka om ett par månader.

Efter detta kom jag ju på att klosterliljorna blommar för fullt vid klosterkyrkan inne i Vadstena. Har aldrig varit där och sett det själv, men mamma var där i fjol och tyckte det var så fint. Fint var ordet! Mängder och åter mängder av klosterliljor växte ur gräset under träden bakom kyrkan. Det var så fint i solen. I några stora träd strax bredvid hördes ett gäng råkor som byggde bon.

Nu var vi hungriga så vi åkte till Ladugård 206 där Rosteriet också ligger. Hör bjöd Fredrik mig på en brak-lunch! Och så stötte vi på en gemensam bekant där i restaurangen som hade ätit precis det vi skulle få in. Trevligt!

Hela den grafiska profilen lirar bra med känslan man får när man strosar runt bland odlingarna.

Pensée-plock!

Alpackorna! Två stycken var dom!

Härifrån Vättern har jag många barndomsminnen, och det har jag min farfar att tacka för :)

Staty av Heliga Birgitta i Vadstena

Kolla vad härligt! Klosterliljor så långt ögat når

Klosterkyrkan fick inte ens plats på bild så enormt stor och pampig är den!

Vadstena folkhögskola/Trefaldighetskyrkan. Vilken superfin innergård va?!

Ladugård 206! Här finns kaffet (och maten)!

Förrätten! Trodde det var en mozarella i där men det var ett pocherat ägg. Jag tackar jag!

Ett stycke skivad majskyckling med potatis och kryddsmör

Desserten var bäst! Tiramisu i en kopp. Nom!

Inne på Rosteriet. Fredrik väljer vilka bönor som ska få möta kaffekvarnens öde.

Finfin keramik från The Clay Lab Malmö

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.