Cykel, Landsväg

Fredagstur på Östgötaslätten

Förutsättningarna var näst intill perfekta för att få till ett fint ”lång”pass. Vindstilla, uppehåll, mulet förvisso men det spelar ingen större roll när man är cykelsugen.

Jag brukar planera mina rundor innan jag ger mig ut, gillar att vara förberedd och kunna anpassa distansen genom att mäta på kartor m.m. Hållpunkterna är viktiga. Jag har ingen cykeldator med karta, så jag memorerar vilka orter jag ska cykla igenom och följer sedan vägskyltarna.

Idag var tanken att jag skulle cykla ut till Vikingstad, vidare bort till Västerlösa, Björkeberg, Ledberg, Kaga och slutligen hemåt. Allt gick enligt plan. I Ledberg tog jag en liten müslibar med blåbär från Ica för att få en extra kick när rundan vände hemåt. Det funkade fint, värt sina 7 spänn. Rundan var flack men asfalten var av rätt dålig kvalité, antingen var det håligheter och annat eller så var den grov och stötig.

Hade bra med kraft i benen idag. När man åker cykelvägen längs med Bergsvägen påväg tillbaka in till stan stöter man på en hiskelig backe upp mot Bergsrondellen. Den är brant och den slutar liksom inte där man tror att den ska sluta utan den fortsätter en bit till vilket är mentalt utröttande. Det kan inte finnas en enda Linköpingsbo som inte hatar den backen. Här brukar jag alltid krokna och riktigt seeeega mig uppför i typ 15 km/h. Men idag laddade jag och for upp för backen som aldrig förr! Förjävla go känsla alltså.

50 meter hemifrån hoppade kedjan. Sket i att laga den direkt för jag var svintrött och svetten rann ner i ögonen så jag hade svårt att se. Uppskattningsvis hade jag tänkt att den här turen skulle ha blivit 5-6 mil men den blev knappa 5 mil.

dsc1234

dsc12345

dsc123567

runda_vikingstad

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Björn Clasén 24 maj, 2013 at 22:01

    Fin runda det där Dessi.

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.