Recept

Recept: Tacogratäng

Tacogratäng (5-6 portioner):

  • 400-500 g nötfärs
  • en gul lök
  • valfri mängd och sorts svamp (jag tycker att trattkantareller blir godast men champinjoner går också bra)
  • tacokrydda*
  • 1 msk ljus sirap (detta behöver man inte ha i om man är väldigt sockerkänslig men det ger en godare smak på gratängen)
  • 2 msk tomatpuré
  • 300 g riven ost

Bryn köttfärsen i smör och tillsätt tacokrydda och sirapen. Blanda väl och tillsätt tomatpurén. Stek sedan svampen och hackad gul lök ihop tills det fått en fin färg.

Lägg i köttfärsen i botten på en ugnssäker form. Lägg över svamp- och lökröran och avsluta med riven ost. Gratinera i ugnen på 200 grader tills osten smält. Serveras med sallad och en klick creme fraiche!

*Tacokrydda:

  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk lökpulver
  • 2 krm cayennepeppar (observera kryddmått!)
  • 2 tsk paprikapulver
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.