Jul, Paleo, Recept

Nyttigt julgodis

Visst är det väl roligare att kunna njuta måttligt av något än att få känslan att man aldrig kan sluta äta? Jag lovar att du bara kan äta ett par stycken av dessa, sen är du belåten.

Ischoklad

Ingredienser
150 gram 70% choklad
100 g kallpressad kokosolja

Smält chokladen över ett vattenbad. När all choklad är smält, ha i kokosoljan och låt allting smälta tillsammans till en jämn smet. Häll i ischokladsformar och ställ in i kylen. Jag har garnerat med torkade granatäppelkärnor, lakritspulver och flingsalt. Men experimentera gärna med t ex lingonpulver, gojibär etc.

Grönkålschips

Ingredienser
Grönkål
Olivolja
Lökpulver
Salt
Ev. chiliflakes

Sätt ugnen på 150 grader. Riv lagom stora bitar av grönkålen. Skippa ”stammen” i mitten. Lägg i en bunke och häll över ca 0,5 msk olivolja över bladen. Massera in oljan så att alla blad suger åt sig. Strö bladen på en plåt med bakplåtspapper. Se till att bladen är jämnt fördelade och att de ligger för sig på plåten. Strö över lökpulver.

Ställ in i mitten av ugnen i ca 10-15 min. Håll koll efter ca 5 minuter, de kan brännas vid fort. De är klara när de är riktigt krispiga. Ta ut plåten och låt svalna. Strö över flingsalt och eventuellt chiliflakes om du vill ha hetta.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Cykelkatten 20 december, 2016 at 12:28

    Älskar grönkål i alla dess former, måste göra chipsen nån gg *tar kort på receptet*

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.