Recept

Gratinerad tacokyckling med broccoli

On nom nom!

Ingredienser 2-3 portioner:
200 gram grovt tärnad kycklingfilé
150 g riven mozarella
Valfri mängd kokt broccoli
1 portion tacokrydda

Tacokrydda:
1,5 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
2 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk lökpulver
2 krm cayennepeppar (observera kryddmått!)
2 tsk paprikapulver

Stek kycklingbitarna tillsammans med tacokryddan. Kycklingen ska bli genomstekt. Koka samtidigt broccolin med salt. Lägg kycklingen och broccolin i en ugnssäker form. Strö över mozarellaosten och lite flingsalt. Gratinera i ugnen tills osten smält på ca 175 grader.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Snorkkis 6 maj, 2012 at 04:34

    Men oj, det där ser ju vansinnigt gott ut. Tack för tipset!

  • Reply Lillages spark i baken 6 maj, 2012 at 20:22

    Men gud så gott! Det måste jag prova på! :D

  • Reply Matdagbok 120508 | 8 maj, 2012 at 23:07

    […] Tacokycklingen som är så sjukt jävla gott att jag vill äta det varje dag! Glöm bara inte att ta dubbelt så mycket tacokrydda om ni tar dubbelt så mycket kyckling än vad som står i receptet. […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.