Livet

Äntligen fredag!

Äntligen fredag! Och äntligen en helg som känns ledig!

Trevlig helg allihop! :-) 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply J 6 juli, 2012 at 12:16

  Hej Dessi! Har följt din (väldigt bra) blogg i ca ett halvår och är rätt säker på att det var här jag första gången läste om barfotaskor. Har med tiden blivit mer och mer sugen på att köpa mig ett par och nu finns äntligen Five Fingers KSO hemma hos mig :-) Jag är varken en van eller duktig löpare men vill bli bättre och undrar nu om du har några generella tips för en nybörjare på barfotaskor? Blir mest asfalt eller stigar här hemma, för mycket terräng och lera är inget för mig. Finns det något med själva löpsteget jag ska tänka på? Tog en lugn jogging/PW-runda igår för att testa skorna och tyckte att det lät som att jag ”dunsade” fram?

  Ha en toppenhelg!

  • Reply dessi 6 juli, 2012 at 14:03

   Hej! Vad kul att du skaffat ett par FiveFingers! :) Att ta det lugnt i början har du säkert hört tusen gånger, men känn efter hur vader och fotleder mår i början och vila när du behöver.

   Jag skulle vilja säga att du ska försöka landa på framfoten när du springer, men jag har kommit under fund med att kroppen landar på det sätt som den vill i slutändan ändå. Har man vanliga löparskor måste man tvinga foten att landa på främre delen, men har du FiveFingers vilket är väldigt nära barfotalöpning så kommer isättningen sannolikt att bli korrekt automatiskt.

   Ju mjukare underlag du springer på desto mer av hela foten kommer sättas i och tvärtom om du springer på asfalt. Kroppen är en fiffig konstruktion och så länge du verkligen inte drämmer i med hälen i asfalten så tycker jag att man ska lita på sin kropp.

   Lycka till! :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.