Mountainbike

Årspremiär i Vidingsjö

I skogen i Vidingsjö har MTB-klubben, jag är med i, Mera Lera MTB sina banor. Det finns en blå kort och lätt bana för nybörjaren (eller den som vill köra intervaller), en gul och röd bana som går gemensamt mestadels av tiden men delar upp sig då och då. Karaktären på gul och röd är ganska rotigt och stenigt, flera spänger, hopp och drops. Gul är snällare, medan röd är dödsig.

Gul/röd bana är indelad i två loopar; norra och södra. Norra är lite längre med lite mer stigning och södra är kortare och jag upplever ofta den som lite skojigare. Igår drog vi dit och körde först blå och sen ett varv på norra loopen. Kände mig sjukt ringrostig och stannade för de flesta klurigheter. Körde flera av dem om och om igen tills det satt. Det är lätt för mig att bygga upp hjärnspöken, men genom att nöta och utmana mig kan jag mota bort flera av dem :)

På slutet passade vi på att dra bort till nya Skills area som klubben bygger. Dels har man asfalterat pumptracken och så har man grävt lite nya roliga grejer i backen. Inget är klart än, och man får inte cykla här än. Troligtvis blir det klar under maj nu.

På vägen hem cyklade vi genom Tinnerö där flera kor med kalvar går på grönbete. Sjukt idylliskt!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.