Cykel, Mountainbike

Scott Contessa scale 20

Ett hett samtalsämne just nu är mountainbike, mountainbike och Cykelvasan. Loppet blev fullt redan efter 48 timmar, men en halv cykelvasa kan man fortfarande anmäla sig till.

Jag har blivit mer och mer sugen på den här sporten. Landsvägscykling har jag inte direkt fastnat för och ser jag till löpningen är det just terränglöpning jag tycker är allra roligast. Logiskt nog borde det ju vara kul att cykla i skogen också. Tanken om mountainbike såddes som ett litet frö som grodde sig större och större.

Jag har varit runt på olika cykelaffärer och granskat deras cyklar och service. Vissa är bättre än andra. Två butiker jag gillar mycket är Nellborgs cykel i Tannefors och Bertil Andersson i Johannelund. Nellborgs kändes dock snäppet vassare och hade en cykel som direkt kändes rätt. Det är en Scott Contessa scale 20. Fjolårets modell gjorde att jag sparade ganska många tusenlappar. Här är en länk till Scotts hemsida med specar och sådant för 2012 års modell. Jag har testat mindre killmodeller också men tjejmodellen kändes bättre. Det som skiljer sig mest är att styret är något smalare på en tjejmodell.

Något jag däremot stör mig på lite grann är hur tjejmodellerna nästan alltid har rosa eller lila detaljer. Jag älskar rosa, men ibland kan det kännas lite tillgjort och jag vill ha en cykel som känns tidlös. Så Contessan passade mig bra med sin vita färg med blå detaljer. Det är inte den billigaste instegsmodellen men det är heller ingen värstingcykel. Det känns som ett bra val. Det viktigaste är att det känns skönt att sitta på cykeln och sedan förstås att cykla och ha kul!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Träningsglädje 17 juni, 2012 at 09:39

  snygg cykel dessi!!! ska bli kul att läsa om mtb här inne! :)

  • Reply dessi 17 juni, 2012 at 18:07

   Tack! Nya äventyr ahead! :D

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.