Tankar

Bok: Snällfällan

Snällfällan skriven av Lisbeth Stahre och Veronika Ryd.
Utgiven september 2012

”Är du en av alla kvinnor som har lätt att stoppa något i munnen när du känner dig stressad, missnöjd, besviken eller irriterad? Då är du i gott sällskap. Det trista är att gör du det för ofta kan det resultera i en övervikt, eller början till en sådan.

Är du också en av alla kvinnor som är så lyhörd för andras behov att du alltför ofta åsidosätter dina egna? Så ofta att du kanske inte ens är medveten om dina behov och vad du vill i livet? Då har din snällhet blivit en fälla för dig. Ta dig ur den!

Hur – det handlar den här boken om. Den visar dig hur stress, för stora egenkrav och självkritik bidrar till känslor som dövas med något gott att stoppa i munnen. Den gör dig också medveten om hur självkänsla, självmedkänsla och självstolthet kan hjälpa dig att bryta dina matvanor och få dig mer nöjd i dina roller som kvinna. Boken pekar också på samhällets och arbetslivets osynliggörande av kvinnor och ger verktyg som hjälper kvinnor att inte acceptera en syn på kroppen som bidrar till dålig självkänsla.

Bokens innehåll har i vetenskapliga studier visat sig leda till minskat känslomässigt ätande, stress och bestående viktminskning. Bra för dig att veta som inte bara vill komma tillrätta med ditt känsloätande utan också gå ner i vikt!

Boken är skriven av Lisbeth Stahre med Veronika Ryd, KBT-terapeut och behandlingsansvarig på KBT-center Lisbeth Stahre, som medförfattare.

Lisbeth Stahre har tidigare gett ut böckerna ’Gå ner i vikt med KBT’, ’Övervikt handlar om känslor’ och ’Kognitiv behandling vid övervikt och fetma’.”

/ lisbethstahre.com

Snällfällan är en bok jag fastnade för direkt när jag läste om den i en tidning nyligen. Jag känner så väl igen mig i det här. För jag äter socker när jag känner mig utmattad, ledsen och besviken på grund av energitjuvar och min oförmåga att säga ifrån och sätta gränser.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Annah 14 oktober, 2012 at 09:21

  Intressant bok och fin blogg du har. Den känns väldigt positiv!

  Ha en härlig söndag!

  Kram
  Annah

 • Reply Läser just nu: Snällfällan 25 maj, 2013 at 18:59

  […] Läser just nu boken Snällfällan skriven av Lisbeth Stahre och Veronika Ryd. Jag har tidigare skrivit om boken här. […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.