Livet

Coca-Cola life

DSC02810

Ni har säkert sett den i matbutiken, nya Coca-Cola life som innehåller mindre socker och är sötad med stevia. Såhär skriver Coca-Cola på sin hemsida:

Coca-Cola life är den första Coca-Cola som är sötad med socker och steviaextrakt. Den har samma goda smak som du kan förvänta dig av en Coca-Cola men med en tredjedel mindre socker och därmed en tredjedel färre kalorier*. Precis som Coca-Cola innehåller Coca-Cola life endast naturliga smakämnen och inga tillsatta konserveringsmedel.

Coca-Cola life finns på 33 cl burk, 6*33 cl burk, 50 cl återvinnings PET-flaska samt 150 cl återvinnings PET-flaska.

*Kalorimängden är en tredjedel lägre jämfört med andra sockrade cola-produkter i Sverige.
Tack vare användande av steviaextrakt är sockermängden reducerad med 35 %.

Har ni testat? Vad tyckte ni?

Jag tyckte den smakade nästan precis som Coca-Cola light, det vill säga ungefär NOLL cola-smak och bara kemiskt. Det har ju också pågått en debatt om huruvida naturligt stevia egentligen är på grund av hur växten processas innan den kan användas.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Träningsglädje 23 september, 2014 at 18:16

    yep jag har provat den och jag tyckte den var god faktiskt, smakade precis som vanlig cola tyckte jag. det kan bero på att jag hade extremt låga förväntningar för killen i affären sa att han bara hört dåligt om den.

  • Reply Katja 25 september, 2014 at 10:05

    Har faktiskt inte vågat testa än men lär göra det snart :) Tycker faktiskt förpackningen är fin. Däremot är jag personligen emot sockerersättare. För min del funkar ”måtta” bättre, dvs. dricka äkta Cola men göra det väldigt sällan, typ unna mig. Är lite rädd för all kemi som sockerersättare består av. Samtidigt är ju stevia TYP naturligt, fast inte riktigt dock extrakten som finns i Colan är processad… Svårt det där :/

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.