Cykel, Mountainbike

Cykel runt Bjärsen – en liten stor sjö

IMG_9218
 
I lördags var det ju Cykelns Dag, men istället för att göra cykliga grejer var jag i Östra Ryd och fotograferade årets första bröllop. Och jag tar som regel ledigt måndagen efter varje bröllopshelg då jag vill sjunka in i bildredigeringen och bara mysa runt.

Något jag velat göra sedan vi flyttade ut hit är att cykla runt sjön. Det är inte en jättestor sjö vi bor vid, den har en yta på 1,3 kvadratkilometer och är 10,8 meter djup. För en vecka sedan doppade jag mig för första gången, det var en av årets hittills varmaste dagar. Vattnet var runt 15 grader.

Den första biten kör man genom Dockebo, en sjukt idyllisk plats som man ser på andra sidan sjön om man sitter på bryggan. Röda små hus på höger sida och får på vänster. Efter Dockebo börjar man köra mer igenom skog och underlaget går från fin grusväg till stenkrossväg. Här tog jag det lugnt med stor risk för punka på de vassa stenarna. Höll tungan rätt i mun och ådrog mig ingen punka som tur är.

Jag irrade bort mig lite vid ett ställe där jag inte skulle följa huvudvägen utan in på en igenvuxen traktorväg. Kändes ett tag som att jag inte skulle komma ut på andra sidan, men jag kom till en grusväg till slut. Cyklade förbi sommarstugor, syrénbuskar och såg en ormvråk susa förbi mig. Själva sjön ser man typ två gånger under den här turen, så några bilder hann jag inte ta den här gången.

Kom efter en stund ut på 70-vägen som går till Nykil om man tar vänster, men jag skulle hem så jag tog höger. Cyklade ner till bryggan och tog av mig skor och strumpor och doppade fötterna och låg och solade. Vattnet kändes lite varmare än för en vecka sedan.

IMG_9235

IMG_9242

IMG_9225
 
IMG_9244

IMG_9256

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Nilla 2 juni, 2016 at 10:40

  Tack Dessi för din fina blogg! Jättefina foton, är speciellt imponerad av fågelbilder du tagit. Sen är det cykel, löpning, styrketräning, inredning mm. i en härlig mix! Sen verkar du vara en jättegullig tjej också! Lycka till med nya bostaden!

  • Reply dessi 12 juni, 2016 at 18:54

   Ja men du! Tack snälla för de orden, vad glad jag blir! :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.