Diet

Ditt bästa paleo-tips?

Jag funderar på att köra paleo under en period. Alltså lågkolhydratkost utan mejerier men med t ex sötpotatis och en del frukt. Men det känns lite svårt. Vad äter man till köttet om man inte äter sås liksom? Så nu mina paleo-vänner, vill jag veta..

Vad är ditt bästa paleo-tips?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Julia 21 juli, 2012 at 14:00

  Bra paleosåser är guacamole, någon typ av majönnäsdressing (majo, citron, olivolja, örter) och nötsås (valfritt nötsmör som kokos ihop med kokosmjölk och kryddor).
  Jag tycker mjölkprodukterna är svårast att utesluta men genom att alltid ha äggmjölk och kokosmjölk i kylen brukar det gå mycket lättare. Avokado och nötter är också måsten för mig.

 • Reply Hanna 21 juli, 2012 at 15:05

  Jag äter sällan sås till kött, med undantag från mixad avocado ibland. Jag brukar annars ha stora sallader till med frukt, nötter och grönsaker i (ibland bär också) med dressing, så det blir sällan torrt såvida jag inte har tillagat köttet för länge. För övrigt blir det mycket fisk och kokt kyckling (röda köttet), ett annat tips är köttbullar med mandelmjöl och curry i.

 • Reply Anna 21 juli, 2012 at 15:53

  Vinägrettdressing, pesto i alla möjliga varianter av t.ex. rucola, babyspenat eller soltorkade tomater, och så är det ju himla bra att långkoka grytor med ben. Ibland sparar jag en del av buljongen till att dricka och till annan matlagning och så blir resten en perfekt såsbas till grytan.

 • Reply dessi 21 juli, 2012 at 17:42

  Tack för era tips! Det här känns genast lättare! :)

 • Reply Träningsglädje 21 juli, 2012 at 20:34

  bra tips du fått. och jag ÄLSKAR paleo! det känns så himla bra. särskilt när det finns ”kul” grejer man kan göra och äta, som chokladbollar och så. :)

 • Reply Sofia - vägen till tjejmilen 22 juli, 2012 at 08:27

  Oh spännande! Kanske till och med en diet jag kan tänka mig?!

 • Reply Amanda 23 juli, 2012 at 08:55

  Hej!
  Jag kör paleo just nu (ska ha fram magrutorna innan Cypern så det blir en del deffande just nu) och när man väl kommit in i det är det ganska gött! Bytte precis från LCHF till Paleo (har kört en vecka nu) så jag vet vad du menar!

  Först och främst – sjukt mycket grönsaker. Och bär! Äter man paleo kan man äta massa bär. (Gott!!) Till kött brukar jag istället för såser och så käka mycket avokado (guacamole är en riktigt räddande ängel) och nötter/frön. Dessutom finns det annat mycket gott som man liksom inte riktigt tänker på – typ passionsfrukt. Att äta det till frukost både känns lyxigt och gör gott!

  Dessutom kan du alltid steka ett ägg eller två att ha bredvid köttet. Jag brukar tycka att det kompletterar måltiden bra(och det är ju ett bra livsmedel!). Det gör jag!

  Förlåt att det blev en sjukt lång kommentar, men om man börjar är det svårt att sluta. :)

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.