Downhill

Downhill i Järvsö

Allt vi gjorde i Järvsö gjorde vi snabbt. Kändes det som. För är man bara där i två hela dagar totalt har man inte så mycket till val.

Anledningen att vi åkte dit var självklar:

Järvsö Bergscykelpark!

Vi körde upp i tisdags förmiddag och kom fram på seneftermiddagen till Järvsö. Vi stannade i Söderhamn för fika på vägen (Månses Design är ett måste, kommer ett separat inlägg om det!).

Vi hade bokat rum på JBP’s sprillans nya hotell och var förväntansfulla.

Närmaste läget till liften ligger ändå JBP’s nya hotell där vi bodde

Dagen efter, i onsdags, ställde vi klockan och fixade med hyrcyklar och liftkort. Första leden vi körde hette Monica, den näst lättaste gröna leden. När vi kört den ett par gånger avancerade vi och körde Barbro. Det är en slät hoppled som var väldigt rolig! Påminde om Shimano i Åre.

Hisnande utsikt över Järvsö och Ljusnan

En led jag velat testa länge är Manolito och även om den var den svåraste blå leden (fortfarande listad som lätt dock), så ville jag inte missa den då den bland annat innehåller en bro eller två i luften. Så den körde vi såklart!

Vi avrundade dagen i backen när bådas våra händer var helt slut! Det är inte vidare flåsigt att köra utförs men desto mer slitigt för händerna som krampaktigt håller i styret och på bromsarna.

Roligast i backen kände vi båda två var Barbro. Den påminde, som sagt, om Shimano i Åre och då var det iallafall Fredriks favorit när vi var där.

Till skillnad från Bikeparken i Wales så var lederna här lite kortare. I Wales kunde man köra i 10-20 min på en led, här tog en utförslöpa ca 5 min. Det blir fler åk i Järvsö, men också fler turer i liften med kö.

Spola av cyklarna efteråt var kul, om man misstolkar mitt kroppsspråk

Slutsats: Överlag en jättekul dag i Järvsö! Flera blå leder som i princip alla som inte är dödsrädda för backar kan cykla. Inga jätteköer i liften den dagen vi var där = man var relativt snabbt uppe på toppen igen efter ett åk.

Men! Om man står i valet och kvalet mellan Järvsö och Åre så skulle jag nog mer rekommendera Åre faktiskt. Dels finns det mer att göra i Åre och runt omkring, och dels hade jag en mer positiv upplevelse när jag var där. Men så är det ju längre dit också om man reser från södra Sverige.

Från Linköping tar det 5,5 timme att köra till Järvsö. Till Åre tar det ca 9,5 timme. Så där vill man spendera några extra dagar. Har man bara en dag eller två så är Järvsö ett bra alternativ.

Fler läsvärda inlägg:

Åre Bike Park: Downhill dag 1
Åre Bike Park: Downhill dag 2
Bike Park Wales

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.