Foto, Semester

En dag på Skansen

Jag tillhör den lilla skara svenskar som aldrig varit på Skansen. Förra sommaren hade vi tänkt göra ett besök men det blev aldrig av. I fredags när vi åkte upp till Stockholm kom vi på idén att göra slag i saken då vi ändå hade hela söndagen fri.

Vi checkade ut från hotellet efter en maffig frukostbuffé och vi försökte hitta en parkering på Djurgården utan resultat. Det tog oss 45 min innan vi äntligen hitta någonstans där det var lagligt att stå. Vilket kaos! Folk ställde sig överallt och dubbelparkerade. HUR man ens kan komma på tanken är för mig väldigt främmande..

Vi traskade över bron och kom så småningom fram till Skansen. Vi började med att besöka akvariet och apornas värld. Lika söta som jag tycker att småapor är tycker jag att reptiler är fascinerande. Vi såg bland annat pilgiftsgrodor, kameleont, skallerorm och svarta änkan. Vet ni hur små de är? Pyttesmå! Den lilla spindeln gick knappt att se i sitt lilla terrarium. Jag trodde att det var en relativt stor spindel. Vidare är den inte så giftig som jag trodde.

Sedan gick vi och tittade på älgar, björnar, vargar och lodjur. De två sistnämnda gömde sig så bra att det inte gick att få några bra bilder.

Det kändes att jag sprungit lopp dagen innan. Fötterna var svullna vilket gjorde att mina ballerina Converse kändes trånga och lårmusklerna gjorde sig påminda i uppförsbackar och trappor.

När vi sett alla djur gick vi till ett café och tog två kulor glass. Det var skönt att få slå sig ner en stund och kika igenom de tagna bilderna. Kort därefter tog vi bilen och åkte hem. Nöjda efter en bra helg med en bra mix av träning, upplevelse och kärlek ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Elisabeth 14 augusti, 2011 at 22:22

  Kameleonten var ju helt klart coolast, skönt att allt gått så bra.

  Grattis till Midnattsloppet också :)

  Kram

  • Reply Dessi 14 augusti, 2011 at 22:26

   Håller med. Den var en riktig poser ;)

   Tack! Hoppas vi kan klämma in en filmkväll i veckan.

 • Reply Mia 18 augusti, 2011 at 15:10

  Superfina kort! Verkar som att ni haft en härlig helg. :)

 • Reply Maria 20 augusti, 2011 at 23:00

  Häftig bild på kameleonten.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.