Inlines

Enklaresport i Vagnhärad

För en inlinesnörd som mig är Powerslide-butiken Enklaresport i Vagnhärad mekka. Den är belägen hemma hos Niclas och Ulrika och det var staplat med inlinesprylar från golv till tak.

Niclas har hjälpt mig tidigare med skor och skenor via mail och sådär men idag var första gången jag träffade honom. Sporten är så liten i Sverige och jag tycker det är underbart att den här butiken finns! Det är den enda i sitt slag i landet. Och man får dessutom bra service och en hel del kattgos! :)

Först tittade vi på nya skor till mina speedskates. De jag har nu glappar för mycket runt fotlederna, de är för stora där helt enkelt. Så jag testade en sko som går lite högre upp för bättre stabilitet. Det verkar vara en bra sko för mig. Men jag avvaktar med något köp just nu, säsongen har ju inte börjat än.

Istället låg fokuset på Nordic trainers eller Nordic skates som de också kallas. Alltså ett par inlines med två stora hjul, ett fram och ett bak, precis som på rullskidor. Skillnaden här är att hjulen är fyllda med luft och du kan åka i terräng med dem. På grus, stigar, berg ja ungefär överallt. Vidare använder du skate-teknik och inte klassisk stil som man gör med rullskidor. Det passar mig som inlinesåkare bra. Jag fick låna hjälm och stavar av Niclas och testkörde innan jag beslutade mig för att köpa ett par.

Ett par tusenlappar fattigare begav vi oss hem. Jag var taggad att sticka ut och åka men vädret sa något annat. Det har knappt snöat på hela vintern och just ikväll skulle det lägga sig ett 2 cm tjockt snötäcke. Imorgon kanske de hunnit ploga cykelvägarna! :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply enklaresport 10 januari, 2012 at 14:39

    He he, underbart inlägg! Fast bäst att tillägga att det inte brukar springa runt katter i butiken! ;-)

    /Niclas

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.